TeamFores’ten Çalışma Alışkanlıklarını Değiştiren Dinamik...

TeamFores'ten Çalışma Alışkanlıklarını Değiştiren Dinamik Ofis Tasarımı: AVIVASA DIJITAL GARAJ

18 Mayıs 2016 - 00:56



TeamFores’ten Çalışma Alışkanlıklarını Değiştiren Dinamik Ofis Tasarımı: AVIVASA DIJITAL GARAJ



Farklı ölçek ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan TeamFores Mimarlık’ın Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden AvivaSA’nın Ümraniye’deki Genel Müdürlük binasının çatı katında tasarladığı “Dijital Garaj”, alışılagelmiş ofis algısından uzak, dinamik ve yaratıcı bir çalışma anlayışının endüstriyel tarzla buluştuğu bir kurguyla biçimlenmiş.

TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan ve Ümraniye’deki AvivaSA Genel Müdürlük Binası’nın teras katındaki 185 metrekarelik bir alanda konumlanan AvivaSA Dijital Garaj ofisi, her detayın fonksiyonel bir şekilde çözümlendiği, endüstriyel tarzın ofis yapısına dinamik renkler ve dokunuşlarla adapte edildiği bir tasarım diliyle yorumlanmış. Mekan içerisinde dört ayrı bölümün ve bir de teras bahçenin bulunduğu ofis tasarımında doğal ahşap, çelik malzeme ve yenilikçi ürünlerin kusursuz uyumuna rastlanıyor. Ofis çalışanları için samimi, esnek ve verimli bir ortam yaratılmasının hedeflendiği AvivaSA Dijital Garaj ofis, fonksiyonel ve eğlenceli çalışma alanlarıyla standart ofislerden ayrılıyor.



Palyatif elemanlarla birbirinden ayrılan mekan içerisindeki bölmeler, toplantı, sunum ve dahili konuşmaların diğer çalışanların rahatsız olmayacağı şekilde yapılmasını sağlayan fonksiyonel tasarımlarla donatılmış. Bölümler arası separatör olarak kullanılan çelik hasırların üzerine dekoratif saksılar ve çok amaçlı kullanılabilecek metal kancalar asılmış. Kapalı bir oda tanımının olmadığı Dijital Garaj ofiste tek alan içinde ayrıştırılan bölmelerde kullanılan rahat, konforlu ve eğlenceli mobilyalar Derin Design koleksiyonlarından seçilmiş ve bir bölümü de özel imalat olarak üretilmiş. Mekanda aynı zamanda Wonderpus’un Magis ürün gamından kullanılan Thomas Heatherwick tasarımı Spun Chair ile de farklı bir görünüm elde edilmiş. Gerektiğinde birleştirilebilen ve ihtiyaç halinde ayrılabilen çalışma alanları, hareket ettirilebilen mekanizma ve mobilyalar, hedeflenen dinamik ofis tasarımını en iyi şekilde yansıtmış. Toplantı ve sunumlarda kullanılmak üzere özel olarak seçilen hareketli çelik hasır mekanizmalar, sunum kağıtları vb. materyallerin görüşmeler sırasında pratik kullanımına olanak sağlıyor.





AvivaSA Dijital Garaj ofis, mavi, yeşil ve sarı gibi kurumsal renklerin dengeli bir biçimde kullanıldığı ofis, çizgisel ve brüt tavan aydınlatmaları ile dinamik bir kimlik kazanmış. Klasör dolabından vestiyere, kesondan çalışma masasına kadar bir ofiste olması gereken her şeyin endüstriyel tarzda konumlandığı AvivaSa Dijital Garaj ofiste, rahat ve verimli çalışmak için eğlenceli toplantı köşeleri de yaratılmış. Salıncak, rahat oturulabilen veya hareket edebilen tasarım koltuklarla donatılan bu alan, samimi ve stressiz toplantılar, sunum ve görüşmeler için çalışanların sadece laptoplarını alarak oturabilecekleri bir alan olarak düşünülmüş. Terasta kullanılan ve sabit bir masanın etrafına yerleştirilmiş salıncaklardan oluşan oturma ünitesi ise mekanın kullanıcılarına renkli ve yaratıcı deneyimler yaşatıyor.



TeamFores Hakkında:

TeamFores, 1997 yılında İstanbul’da nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 1.000.000m²’nin üzerinde proje ve uygulama gerçekleştirdi. 2002 yılında yaptığı Kuyubaşı Fidanlığı’na ait showroom binası, 2002-2007 yılları arasında özel sektörde yapılan en iyi 15 binadan biri seçilmiş ve 2007 yılında İşveren Ödülü’ne aday gösterilmiştir. Aynı yapı, 2008 yılında Türkiye’nin tüm mimarlarının ilk yapılarını kapsayan “Mimarın İlk Yapısı Yarışması”nda üçlü kısa listeye kalarak finalist olmuştur. 2004 yılında davetli mimar olarak Belçika’nın Gent şehrinde SMS2 Timing şirketine ofis projesi yapmış ve uygulamasını denetlemiştir. 2007 yılında yapımı tamamlanan, eski bir Rum evinin yenilenerek butik otele dönüştürülmesi projesinde İ’zaz Otel, kullanıcı oylarıyla İstanbul’daki en iyi B&B otel seçilmiştir. TeamFores ayrıca 2007 yılında Dubai’de girdiği bir yarışmada 2. olmuş, Katar’da ise 2008 yılında Katar Bilim ve Teknoloji Parkı Ziyaretçi Merkezi Uluslararası Mimari Proje Yarışması’nda 1. olmuştur. 2011 yılında iç ve dış mekan yenileme ve onarım çalışmaları TeamFores tarafından yapılan Mazak Binası, ARKİV seçkilerine girmiştir. 2014 yılında Derindere Araç Kiralama şirketine ait ofis projesi SBID Uluslararası Akıllı Tasarım ve Ofis Yarışması’nda Türkiye’den finale kalan tek proje olup, aynı yıl Bener Hukuk Bürosu projesi birçok yarışmada finalist olmuş ve Mimarlık Almanağına girmeye hak kazanmıştır. Milas Atatürk Spor Salonu projesi de birçok kez kısa listeye kalmış ve WAC 19. Dönem projeleri arasında da birinci seçilen proje olmuştur.

Serter Karataban, 2010 yılı Ocak ayında Ceyda Atıcı ile birlikte Stüdyo Dinamo İçmimarlık Ltd. şirketini kurmuş ve aynı yıl Nisan ayında, Burak Aluminyum için yaptığı stand ile Yapı Endüstri Merkezi’nin düzenlediği geleneksel Yapı Fuarı’nda “Amacına En Uygun Fuar Standı Tasarımı” yarışmasında 3.’lük ödülünün sahibi olmuştur. Serter Karataban, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, TOBB Üniversitesi ve İSTEK Vakfı okullarının da bulunduğu çok sayıda okulda davetli mimar olarak mesleki seminerler de vermiştir. 15 Mart 2009 tarihinde, Yunanistan’dan gelen 50 kişilik bir grup öğrenciye, Türkiye’nin kaliteli mimari mirasını ve iklimin mimari üzerindeki etkilerini anlattığı bir konferans vermiştir, Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), Yeşil Rapido gibi organizasyonlarda da konuşmacı ve panelist olarak yer almış, birçok kez, yarışmalarda ve diploma projelerinde davetli jüri üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Çalışmalarına halen TeamFores bünyesinde devam etmektedir.



Bu haber 1538 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...