Kanal İstanbul bu bölgelerdeki fiyatları uçurdu

Kanal İstanbul bu bölgelerdeki fiyatları uçurdu

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde gayrimenkul fiyatlarının arttığını aktardı.

23 Ekim 2017 - 15:16

Kanal İstanbul projesi güzergahındaki bölgelerin gayrimenkul fiyatlarını arttırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, projenin en çok Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinin değerlendiğini ifade etti.
 
Görkem Öğüt,  Kanal İstanbul projesiyle son 3 yıldır gayrimenkul fiyatlarında en çok artışın Arnavutköy’de olduğunu söyledi. Öğüt, Endeksa.com verilerine göre Eylül ayı sonu itibarıyla Arnavutköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatının 2 bin 200 TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise 25 yıl olduğunu ifade etti. 
 
Başakşehir ikinci sırada

Gayrimenkul değer artışında ikinci sırada Başakşehir’in olduğunu söyleyen Öğüt, şunları belirtti: “Başakşehir’in Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri proje nedeniyle en fazla değer artışı görülen bölgeler olarak öne çıkıyor. Endeksa verilerine göre Başakşehir’de ortalama konut satış fiyatı 3.275 TL/m2, konut yatırımın geri dönüş süresi 24 yıl. Mahalle bazında bakıldığında ise Güvercintepe’de ortalama konut satış fiyatı 1.975 TL/m2, konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl, Şahintepe’de ortalama konut satış fiyatı 2.200 TL/m2, yatırımın geri dönüş süresi ise 27 yıl, Kayabaşı’nda ortalama konut fiyatı 2.800 TL/m2, geri dönüş süresi 25 yıl, Altınşehir’de ortalama konut fiyatı 1.950 TL/m2, geri dönüş süresi 23 yıl.”
 
Değer artışının yaşandığı diğer iki bölgenin Küçükçekmece ve Esenyurt olduğunu söyleyen Öğüt, Küçükçekmece’de ortalama konut satış fiyatının 2 bin 900 TL/m2, yatırımın geri dönüş süresinin 19 yıl, Esenyurt’ta ortalama konut satış fiyatının 2 bin 75 TL/m2 ve geri dönüş süresinin 19 yıl olduğunu açıkladı.

Bu haber 935 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...