1milyon 200bin metrekarelik sehitler parki yapacagiz

1milyon 200bin metrekarelik sehitler parki yapacagiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için Sarıyer’de “15 Temmuz Şehitler Parkı” açılacağını söyledi

17 Temmuz 2016 - 16:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için Sarıyer’de “15 Temmuz Şehitler Parkı” açılacağını söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için Sarıyer’de “15 Temmuz Şehitler Parkı” açılacağını söyledi. Saraçhane’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Topbaş, Hacıosman’daki Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün içinde bulunduğu ve bir ucu Ferahevler’e kadar uzanan 1 milyon 200 bin metrekarelik belediye arazisinin parka çevrileceğini müjdeledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazide, şehitlerin isimlerinin yaşatılacağını vurgulayan Topbaş, “Bütün şehitlerimizi hatırlatan 1 milyon 200 bin metrekarelik büyük bir park hazırlıyoruz. Şehitler Parkı’mız olacak. Orada şehit olan vatandaşlarımız anısına sergiler açılabilecek ve orada onların isimlerini yaşatacağız inşallah” diye konuştu.

Topbaş daha önce de Hainler Mezarlığı adıyla bir mezarlığın kurulması talimatını vermiş, söz konusu mezarlığa ilk gömü kısa süre önce gerçekleşmişti.

Bu haber 974 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...