ERA, Ankaralı gayrimenkul profesyonellerine ücretsiz workshop...

ERA, Ankaralı gayrimenkul profesyonellerine ücretsiz workshop düzenledi

Sektörde en iyiyi hedefleyen ve bu amaçla bünyesinde bulunan Gayrimenkul Akademisi’nde profesyonellere yönelik eğitimlerini aralıksız sürdüren ERA Türkiye, şimdi de Ankaralılara kazancın yolunu gösterdi.

27 Temmuz 2017 - 12:40

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) eğitim sertifikası verme yetkisi olan ERA Gayrimenkul Türkiye, gayrimenkulde yüksek kazanç garantisiyle kendi işinin patronu olmak isteyen herkese kazancın yolunu gösterdi. 25 Temmuz Salı günü düzenlediği ‘Kurtlar Sofrasında Gayrimenkul Avcılığı’ başlıklı workshop ile sektörün kurumsallaşması ve gayrimenkul danışmanlarına güvenin artması adına yaptığı çalışmalara bir yenisini eklemiş oldu.

Dijital Çağda Gayrimenkul Avcılığı başlıklı eğitimde dijital çağda dünyada ve Türkiye’de emlakçılık konusunda bilgiler veren ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, ‘Dijital Çağ, klasik satın alma döngüsünü ve müşteri deneyim haritasını değiştirdi. Bir gayrimenkul profesyoneline başvuran kişilerin % 52 si önceden araştırmasını yaparak, hatta satın alma kararlarını vererek ve gerekli tüm bilgilere sahip olarak geliyorlar. 40 yaş üzeri internet kullanıcılarının sayısının sadece %20 günümüzde nüfusun yaşlanması paralelinde 10 yılda bu rakam %40’lar seviyesine çıkacağı ön görülüyor. Ev satın alma yaşının ise her geçen gün gençleşmekte olduğunu ve satın almaların %31’inin 25-34 yaş aralığına gerçekleştiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu programda amacımız gayrimenkul profesyonellerine dijital çağ da emlak danışmanlığının nereye gittiğini göstererek eksikliklerini tamamlamaktı’ dedi.

Bölgende tek ol başlığıyla eğitime katkı sunan ERA Real Estate Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen ise, gayrimenkul danışmanlarına bölgelerinde en iyi olmaları için bir yol haritası çıkartmaya çalıştıklarını ve bölge uzmanlığıyla portföy pazarlama yöntemlerinin anlatılacağı bir eğitim amaçladıklarını belirtti. Tümen, ‘Bir bölgenin en iyi gayrimenkul danışmanı olmanın yolu; hedef pazarı iyi tanımaktan, hedefe yönelik pazarlamayı tam olarak yapmaktan ve hizmet servis kalitesi oluşturmaktan geçiyor. Biz de burada Bölge analizi yaparken gayrimenkul analizi(m2 fiyatları, amortisman süreleri, m2 büyüklükleri, proje, ticari arazi bilgileri) nasıl yapılır? Müşteri profil analizi, iş planı tutundurma ve üretkenlik nasıl sağlanır? Hedef belirlerken izlenmesi gereken yol haritası nedir? Gibi soruların yanıtlarını aradık’ diyerek, sektörün önemli problemlerinden olan uzman danışman sorununa vurgu yaptı.

3’üncü ve son eğitim olan Doğru Recruiting için Püf Noktaları eğitimini veren ERA Real Estate Türkiye Franchise Geliştirme ve Eğitim gelişim Direktörü Birgül Dalgakıran ise, eğitimde Recruiting’de başarılı sonuçlara ulaşmak nelere bağlıdır? Sorusunun yanıtını aradıklarını belirterek, gayrimenkul danışmanlarının aynı zamanda kalıcılığını sağlayacak recruiting tarzına geçmek için, kişinin hem adayları ile hem de kendisi ile ilgili farkındalıklarını arttırması gerektiğine dikkat çekti. Eğitim sonrası kısaca görüşlerini açıklayan Dalgakıran, ofisler için ortak hedef ve kültür paylaşımının çok önemli olduğunu belirttiği konuşmasına ‘Gayrimenkul Danışmanlarını nasıl bulacaksınız? Onların sizi bulmasını nasıl sağlayacaksınız? Kişilerin ihtiyaçlarını nasıl anlayacaksınız? Recruiting’de süreç yönetiminizi nasıl iyileştirebilirsiniz? Recruiting sırasında ve sonrasında sizi bir adayın gözünde farklı kılacak unsurları sağlamak için neler yapabilirsiniz? Sorularının yanıtını hep birlikte aradık. Kısacası, doğru recruiting için püf oktalarını katılımcılarımız ile paylaşmaya çalıştık’ dedi.

Düzenli eğitim ve seminerleriyle Broker ve Gayrimenkul Danışmanlarına sürekli destek veren ERA, düzenlediği eğitimlerle bugüne kadar 1.400 kişiye sertifika verdi.

Öte yandan; farklı şehir ve lokasyonlardan gelen Brokerlar’ın network yapma fırsatı bulduğu ‘IntERActive Broker Eğitim Programı’nı sektöre kazandıran ERA Türkiye, Brokerları’nın profesyonel eğitim almalarına ve yüksek kalitede hizmet veren ekipler kurup geliştirmelerine de destek veriyor.

ERA Gayrimenkul hakkında:

1971 yılında ABD’de Jim Jackson tarafından 'Electronic Reality Associates Inc' adıyla hayata geçirilen ERA Real Estate’in kuruluş amacı son teknolojiyi emlak piyasasına taşımaktır. Yüksek standartlardaki gayrimenkul hizmetinin verimli bir şekilde sonuçlandırılması için sistemini; teknoloji ve pazarlamanın en üst düzey seviyede kullanılmasıyla güçlendiren ERA Gayrimenkul, bugün dünyada 3.000 ofisi, 38.000’den fazla ofis sahibi ve danışmanıyla 37 ülkede hizmet veren global bir gayrimenkul markasıdır. 14 Avrupa ülkesinde 6.000’in üzerinde broker/gayrimenkul danışmanı ve 1.108’den fazla ofisiyle en hızlı büyüyen gayrimenkul ağlarından biri olan ERA Avrupa; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Romanya, İsveç, İsviçre ve Türkiye’de hizmet vermektedir.

ERA Gayrimenkul Türkiye ise; Haziran 2012’de gayrimenkul konusunda deneyimli iş adamı Can Ekşioğlu’nun girişimi ile operasyonlarına başlamıştır. Girne dahil 13 şehirde 47 ofis ile hizmet veren ERA Türkiye’nin hedefi; gayrimenkul sektöründeki hizmet kalitesini, sektördeki eğitimli profesyonellerin sayısını ve sektörün itibarını yükseltmek, markanın dünyadaki başarısını Türkiye’ye taşımaktır.

Bu haber 841 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...