ESTA 1 MİLYAR DOLARLIK PROJELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

ESTA 1 MİLYAR DOLARLIK PROJELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI!

24 Ağustos 2017 - 12:44 - Güncelleme: 24 Ağustos 2017 - 13:00

ESTA 3 AYDA 1MİLYAR DOLARLIK PROJE ALDI

Son 3 ayda ihalesini kazandığı projelerle Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction, dev projelerinin startını verdi. ESTA, dünya devi Mercedes-Benz’in ülkedeki ilk fabrikasını, Saratov Uluslararası Havalimanı’nı ve dünyaca ünlü Fransız perakende grubu IMMOCHAN’ın ülkedeki en büyük AVM projesi SEC Aquarelle Pushkino’yu inşa ediyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde bir önceki yıla göre 6 basamak daha yükselerek 168’inci sıraya yükselen ESTA Construction, Rusya’daki dev projelere start verdi.

Bahattin Demirbilek: “Çok daha iddialı projeler için harekete geçtik”

ESTA’nın kuruluşundan bu yana Rusya’da çok başarılı işlere imza attığını belirten ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Rusya’da dünyanın en lüks ve teknolojik stadı Krasnodar Stadyumu’ndan Sochi Kış Olimpiyatları kapsamında inşa edilen Gorod Alışveriş Merkezi’ne, The Commercial Real Estate Moscow Awards 2017’den ödülle dönen Metropolis II AVM’den, Donstroy tarihinin en iddialı projesi Donstroy Stroy Sertse Stolitsa Konut ve Yaşam Kompleksi’ne kadar tüm dünyanın konuştuğu ve ödül sahibi birçok projeye imza attık. Şimdi ise çok daha iddialı projeler için harekete geçmiş bulunuyoruz” dedi.

Son 3 ayda ihalesini kazandıkları projelerle Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzaladıklarının altını çizen Demirbilek, “Uluslararası paydaşlarımız ve iş ortaklarımızla dev projelere imza atmaya devam ediyoruz. Dünyadaki bu başarılarımızı Türkiye’de daha da büyük ölçekte gerçekleştirecek şekilde, konut sektöründeki tüm sınırları kaldırmak ve konut-yaşamla ilgili tüm hayalleri hayata geçirmek için harekete geçtik. Çok büyük sürprizlerle geliyoruz” dedi.

Mercedes-Benz’in Rusya’daki en büyük yatırımını ESTA inşa ediyor!


Dünya devi Mercedes-Benz’in Rusya’daki en büyük yatırımı ve ilk fabrikasının ihalesini kazanan ESTA, 13 gün gibi kısa bir sürede 20 Haziran 2017’de projenin temellerini attı. İhalesi bir sene süren proje, ilk etapta 225 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştiriliyor.  Moskova'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri Parkı'nda yer alan fabrika,  yaklaşık 85 hektarlık bir arazi üzerinde hayata geçiriliyor. Bir montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 teknolojilerini ve full esnek montaj teknolojisini barındıracak olan fabrika; boya atölyesinden nihai montaja kadar tüm üretim aşamalarını da kapsıyor. ESTA tarafından 18 ay gibi kısa bir sürede teslim edilecek fabrikada üretime 2019 yılında başlanacak. Dünya otomobil teknolojisinin son imkânları ile donatılacak fabrikada aralarında Mercedes’in sportif arazi araçları (SUV) ve E serisi sedanların da olduğu yılda 20 binden fazla araç üretilecek. Dev yatırımla ilgili konuşan Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schäfer ise şunları söyledi; “Mercedes-Benz için Rusya’da otomobil üretimi yapmak, önemli bir pazarda stratejik bir yatırım demek. Bir yandan yerel ayak izimizi genişletirken aynı zamanda küresel anlamda rekabet edebilme yeteneğimizi de güçlendiriyoruz.”

Saratov Uluslararası Havalimanı’na ESTA imzası!

ESTA, Rusya'nın Saratov şehrindeki havalimanı projesi olan Saratov Uluslararası Havalimanı ihalesini de kazanarak büyük bir başarıya daha imza attı. ESTA ihalenin ardından 15 gün gibi kısa bir sürede, 9 Haziran 2017’de projenin temellerini attı. Havalimanı projesi ilk etapta 130 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçiriliyor. ESTA’nın modernist mimariyi  temel alarak inşa edeceği yeni Saratov Havaalimanı, metal konstrüksiyon ve cam ağırlıklı olarak 3 kattan oluşacak. Terminal binası 23 bin 54 metrekare, yardımcı binaları 18 bin 93 metrekare ve üstü kapalı alanın 2 bin metrekare olacağı havalimanı, toplamda 43 bin 147 metrekarelik bir alana inşa edilecek. Rusya’nın 144. havalimanı olacak Saratov Havaalimanı, yıllık 1 milyon ve saatte 570 yolcu kapasitesiyle ön plana çıkacak. Proje, 827 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparkı da kapsayacak. ESTA, ‘Design&Build' sistemi ile inşaat çalışmalarına ek olarak proje çalışmalarını da yürütecek. Buna göre ESTA; projede havalimanının genel müteahhitliğini ve havaalanı ana binasının yanı sıra özel alanlar, asfalt yollar, park yerleri ve sosyal alanları da inşa edecek. Yeni havalimanına aynı anda 50 orta ve büyük gövdeli uçak park edebilecek. Yeni havalimanı tamamlandığında yüzlerce kişiye yeni istihdam imkanı da sunacak.

Ünlü Fransız perakende grubu IMMOCHAN’ın dev AVM projesi ESTA’ya emanet!

Dünyaca ünlü Fransız perakende grubu IMMOCHAN, Moskova’da gerçekleştireceği Rusya’daki en büyük AVM projesi SEC Aquarelle Pushkino’yu ESTA emanet etti. 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projenin temeli, 30 Mayıs 2017’de atıldı. Rusya’nın Moskova bölgesinin kilit öneme sahip otoyollarından olan federal Yaroslavskoye M8 otobanı üzerinde bulunan projede, ilk faaliyet yılı için 8 milyonluk bir müşteri trafiği öngörülüyor.1.4 milyon ziyaretçi ağırlama kapasitesine sahip olacak proje, 100 mağazalık bir perakende koridoru ile tüm aileye hitap eden yeme-içme ve diğer birçok hizmeti sunacak. 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanacak proje, benzersiz iç ve dış mimarisi, fonksiyonel ve kullanışlı imar planı sayesinde Moskova bölgesindeki perakende piyasasında dikkatleri üzerine çekiyor. Alışveriş merkezine araçları ile gelen konuklar için 2 bin 600 araç kapasiteli park alanı da sunacak olan proje, ayrıca anne ve çocuk odaları, wi-fi, ortak alanlarda rahat mobilya ve oturma alanları, su içilebilir çeşmeler, bebek arabası kiralama seçenekleri gibi müşterilerine ücretsiz sunacağı hizmet ve imkanlarıyla da rakiplerinden farklılaşacak.

Projeyle ilgili konuşan IMMOCHAN Genel Müdürü Thierry Leconte şunları söyledi; “SEC Aquarelle, sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda Rusya’daki amiral gemimiz olacak Moskova bölgesinin en yenilikçi yapısı olma özelliğini de taşıyor. Şu ana kadar perakende alanlarının yüzde 80’inden fazlasını kiralamış bulunuyoruz. Gelinen bu noktada, bölge sakinleri, yerel makamlar ve kira-ortaklarımızın huzurunda projeyi söz verdiğimiz zamanda tamamlamayı taahhüt ediyoruz. Bu anlamda ESTA Construction’a güveniyoruz, hatırlarsanız Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiğimiz dev alışveriş kompleksi AQUARELLE’yı de ESTA Construction inşa etmiş ve 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştı.”

Bu haber 4436 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...