Foz Holding Grubu hem bölgesel hem de evrensel düzeyde bir...

 Foz Holding Grubu hem bölgesel hem de evrensel düzeyde bir yapıya kavuşmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırıyor

İş sektöründe öncü şirketleri bulunan bu grup, ticaret, sanayi ve taşımacılık alanlarda çeşitli faaliyetler yürütmüş, faaliyet ve çalışmalarını sürdürmüştür.

15 Ağustos 2017 - 11:42 - Güncelleme: 15 Ağustos 2017 - 11:47

İnşaat ve enerji alanında yapmış olduğu yatırımlar ile orta doğuda oldukça kendinden söz ettiren Samer Foz Bugün ise grup, bir holding olarak genişleme, pazarlara girme ve başta Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Lübnan olmak üzere çalışmalarını değişik yatırımlara yayma potansiyelini vurgulamaktadır.

Sayın Samer ilk başta bize Foz Ticaret şirketini anlatır mısınız?

C: Foz ticaret şirketi 1988 yılında özel bir şirket olarak kurulmuş, iş sektörü alanında var gücüyle çaba göstermiştir. Bugün ise şirket , ticaret, yatırım ve taşımacılık alanlarında çalışan çok sayıda şirketten oluşmaktadır. Bu bağlamda dev stratejik projeleri temel ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlamıştır.

Şirket ne zaman Holding gurubu olmuştur? Ve bunun arkasındaki sebep nedir?

C: Foz Grubu bir süreden beri bölgesel düzeyde bir yapıya kavuşmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırmaya başlamıştır. İş sektöründe öncü şirketleri bulunan bu grup, ticaret, sanayi ve taşımacılık alanlarda çeşitli faaliyetler yürütmektedir . Bugün ise grup, bir holding olarak genişleme, pazarlara girme , başta Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Lübnan olmak üzere çalışmalarını değişik yatırımlara yayma potansiyelini vurgulamaktadır. Bu konum bizleri Holding şirketi olmamıza sağlamıştır .

Gurubun çalışma alanları nedir?

C: Gıda ürünlerinin ithalat ve ihracatı alanında çeşitli yatırımlarımız bulunmaktadır bu da şirketin kuruluşundan itibaren temel etkinliğidir, ayrıca gurup emlak alanında ve medya sektöründe yatırım yapmaya yönelmiştir. ve şirket hala yatırımlarını genişletmek arzusundadır , sanayi sektörüne atanmak için bazı fikir çalışmaları başlatılmıştır .

Yatırımlarımız Emlak ve seyahat sektöründedir, aynı zamanda maden suyu yatırımı mevcuttur

Hangi ülkelerde yatırım yapıyorsunuz?

C:Türkiye içerisinde yaptığımız yatırımlardan biri Erzurum’da Mecidiye adı altında madeni su üretim fabrikası ve İskenderun’da bölgesel dağıtım için 150000 ton kapasiteli silo fabrikası, Ankara’nın güneyinde altın maden ocağı işletmeciliğinin yanı sıra otelcilik alanındaki yatırımlardır. Grup bu çerçevede Bodrum’da 5 otel inşa etmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir. Buna ek olarak İstanbul’da da 4 yıldızlı siteler inşa etmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun yanı sıra birçok alanda çeşitli yatırım faaliyetleri bulunmaktadır. Dubai’de ise grubun birçok şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler, çeşitli ülkelere gıda ürünlerinin ithalat ve ihracat alanında faaliyet yürütmektedir.

Yatırımlarımız Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’dedir

Başka bölgelere ve ülkelere açılmayı düşünüyor musunuz?

C:Kesinlikle Başka ülkelerde yatırım niyetimiz mevcuttur cazip yatırımlar varsa eğer. Bu ara bölgedeki siyasi durumlar tüm şirketlerin yatırımlarını yayma aşamasına getirmiştir.

Londra’da yatırım amacınız var mı? Özellikle son zamanda ziyaret gerçekleştirdiniz?

C: Aynen Londra’ya yakın zamanda ziyaretimiz oldu, toplantılar yaptık ve elverişli yatırım fırsatlarını gözden geçirdik ancak hiçbir karar almadık. Ama kesinlikle Britanya dünyanın en istikrarlı piyasalardan biri aynı zamanda küresel bir finans merkezi ve yatırımcılar dünyanın her yerinden gidiyorlar.

Yatırım yaptığınız ülkelerde yerli ortaklarınız bulunmakta mıdır?

C:Foz Holding in tüm şirket projelerinin temel yönetim ve katkıda bulunmak direk bizim tarafımızdandır. Sadece biz.Danışmanlarımız var ama stratejik ortaklarımız yoktur.

Arap Bölgelerinde yaşanan istikrarsızlık, yatırımların uygunluk açısına nasıl bakıyorsunuz?

C:Kesinlikle bölgedeki durumlar hiç elverişli değil, lakin geçmiş tarih boyunca ticaret hiç durmamıştır ve çok zamanlarda cesur, ve işlerine güveni olan, zorluklara karşı piyasada rolü vardır.

Foz Holding şirketi stratejik gelişmeyi hedeflemektedir ve müşterilerine tüm dünyadan çeşitli ürünler sunmaya devam etmektedir ve tüm alanlarda yatırımlarını artırmaktır.

Çok zamanlarda cesur, ve işlerine güveni olan, zorluklara karşı piyasada rolü vardır.

Bahsettiğiniz gibi medya sektöründe çeşitli yatırmalarınız bulunmaktadır. Özellikle Arap bölgesindeki kutuplaşma yaygın olan zamanda medya sektöründe yatırım yapmayı zor bulmuyor musunuz?

C:Doğru söylüyorsunuz şu anki zamanda medya ya yatırım yapmak çok zor, ama aynı zamanda boşluk var ve o boşluğu doldurmak lazım ve medeni bir şekilde Arap izleyiciye sunulmaktır ve elimizde geldiği kadarıyla kutuplaşma ortamının dışarısında kalmaktır nitekim biz kendi kendini finanse eden özel şirketiz.

Samer bey herkesin bildiği gibi Suriye’deki ekonomik durum çok kotu ve yatırım açısından güvensiz, nasıl oldu da bu durumla adaptasyon oldunuz veya bu sebeplimi yatırımlarınızı dışarı ülkeler taşımakta buldunuz?

C:Foz şirketi halen Suriye’de çalışmaya devam etmektedir ve asla Suriye piyasasını terk etmeyiz. Başlangıç ordaydı ve bize iyiliği geçti, yatırım ve çalışma potansiyelimiz olduğundan dolayı ve geçmişte Suriye piyasasında elde etmiş olduğumuz büyük tecrübelerden iklimsel açılımakararlaştırdık (kısa bir zaman önce da değil) bu durum tüm Suriyeli iş adamlarının ve şirketlerin halidir.

Kişisel olarak Suriye durumuna nasıl adaptasyon oldunuz ve bu başarıyı nasıl elde ettiniz?

C:başarımızın inancı ülkemize başarıdır ve inandığım gibi her Suriyeli nerde olursa olsun çalışması lazımdır vebirçok Suriyelide kendilerini İş seviyesinde veya meslek ve akademik seviyede ispat etmiştir.

Samer bey bizim kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre, çeşitli bakış aşısı olan suriyelilere yardımınız var, iş adamı Samer Foz bir yandan nasıl olduda gurupun çalışması ve gelişmesinisağlarken diğer yandanda insani yardımlarını esirgemedi?

C: yapabileceğim en ufak şeydir aslında ve bu bizim görevimizdir ve aynı yolda devam etmekten başka imkanımız yoktur, nerdeyse her gün insani yardımları takip etmekteyim. Vurgulamak isterim ki şu anlık Lazkiye şehri ve etraflarında kırsal bölgelere hayır projeleri ile ilgili Foz hayır kurumunu kurduk, inşallah elimizden gelene kadar Şam’a ve etraflarındaki kırsal bölgelere hizmetlerimizi büyütmektir.

Suriye’yi yeniden inşaat yapma projelerinde yer almak istiyor musunuz? Yoksa dışarıda kalmayı mı tercih edersiniz?

C: kesinlikle Suriye’yi yeniden inşaat etmekte Foz Holding gurubu hiç bir tereddüt kapılmadan iştirak eder ve temennimiz bu şekildedir ve biz tüm konuları takip etmekteyiz, sonunda kazanç sağlamak için iştirak etmeyiz ve lakin Suriye’yi yeniden inşat etmekte rol almak ve tüm Suriye evlatları içindir.

Başarımız ülkemize başarıdır ve her Suriyeli nerde olursa olsun çalışması lazımdır

Samer Foz ilerde Siyaset hayatında atılmak ister mi?

C: Asla, ben iş adamıyım ve siyaset hayatında atılmakla hiç ilgim yoktur.

Yatırım yaptığınız ülkelerdeki ofislerinizde çalışma ekipleriniz var, bu çalışma ekipler ile ilişkiniz nasıl?

C: Kardeşlik ve dostluk ilişkisidir (bizim geleceğimiz onların geleceğidir ve onların geleceği bizim geleceğimizdir) inancından, ayrıca ortaklarımız gibi görüyoruz.

Samer Bey bu durumlardaki başarınız girişimcilerin beğeni ve takdirini kazındınız, kendilerine başarılı olmak için dayanabilecek ne gibi nasihatler önere bilirsiniz?

C: En önemli şey sadık olmaktır ve vatanınızı sevmektir, vatanımızın bizlere çok emeği vardır aynı zamanda sabırlı, azimli ve sıkılmamak nitekim işlerin neticeleri hemen alınmamaktadır ve en önemli şey kendinize güvenmenizdir.

Samer Foz’un hayatında kişisel yanına nasıl bakıyor?

C: Ben güzel ruhlu harika bir bayan ile evliyim, hayatımıza çok pozitif katkılarda bulundu ve hayatımızı güzelleştirdi işime rahat bir şekilde konsantre olmam için bana pratik hayatı kolaylaştırdı. Dört tane çocuklarımız var hayatımın en değerli yatırımıdır benim için, onlarda ilerde diğer aile çocuklar ile beraber yan yana şirketlerin sorumluluğu üstlenecekler.

Elimizden geldiği kadar onlara doğru terbiye vermekteyiz bizim aldığımız değerlerle büyümelerini istiyoruz ve daha fazlası benim iş hayatımdaki sonsuz hayallerimi devem ettirmelerini diliyorum.

Eve donduğüm zaman huzur ve rahatlık hissediyorum. Eski Arap filmlerini izlemeyi seviyorum özellik ile Mısır sinemaları çünkü bana eski günlerde mevcut olan inceliyi hissettiriyor

Spor yapmayı seviyorum çünkü spordan sonra kendimi rahat hissediyorum ve kararlarımı daha sağlıklı bir şekilde almama yardımcı oluyor. Tatillerimi genelde küçük ve büyük ailelerimle geçirmeye çalışıyorum ve benim açımdan bu zamanlar aile bağlarını güçlendirmenin en iyi yoludur ve çocukların her birini iş hayatında kendilerine tercih ettikleri alana basit bir şekilde yaklaştırmak.

Başarmak istediğiniz büyük hayaliniz nedir?

Hiç bir hayal koyamam, küçüklüğümden beri hayallerim sonsuzdur ve önümde başarmak için daha çok çok işler var...

Arabesk Londra Dergisi

Bu haber 897 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...