“Konut alıcılarına büyük görev düşüyor”

“Konut alıcılarına büyük görev düşüyor”

Özbostan İnşaat yöneticisi Şakir Başaran, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada, İstanbul’daki yapı stoğunun kararlılıkla iyileştirilmeye devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Kentsel dönüşüm fırsatını çok iyi değerlendirmeliyiz. Dönüşüm ne yazık ki olması gerekenden çok daha sınırlı bir alanda kaldı” dedi.

17 Ağustos 2017 - 16:38

Önceliğin, güvenli yaşam alanları inşa etmek olması gerektiğinin altını çizen Başaran, binaların zemin özellikleri ile temel ve kaba inşaatındaki kalitenin, projenin dış mimarisinden ya da daire içindeki lüks detaylardan çok daha önemli olduğunu vurguladı. Özbostan İnşaat olarak, Pendik’teki Manzara 7/24 projesinde deprem güvenliği hassasiyetiyle hareket ettiklerini belirten Başaran, “Maliyetlerimizi artırmasına rağmen kullandığımız demirde ve betonda, resmi onaylı statik proje standartlarının da üzerinde malzeme tercih ettik” dedi.

Kaliteli yapılar için öncelikle, kamunun ilgili birimleri ile inşaat firmalarının koordineli ve uyumlu çalışması gerektiğinin altını çizen Başaran; “Güvenli binaların üç sac ayağı var. Birisi işini doğru ve etik yapan inşaat firması, diğeri yapıların denetiminden sorumlu kamu idareleri, üçüncüsü ise tüketiciler yani konut alıcıları. Aslına bakarsanız, alıcı kesimin tercihleri, depreme karşı güçlü ve güvenli yapılar inşaa edilmesinde birincil rol oynuyor. Eğer tüketicilerin önceliği, akıllı, lüks ve şık daireler yerine güvenli binalar olursa, inşaat firmaları da yapı güvenliğine olması gerekenden çok daha fazla önem vermeye başlayacak” dedi.

Bu haber 541 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...