Otomatik gayrimenkul değerleme platformu: Endeksa

Otomatik gayrimenkul değerleme platformu: Endeksa

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren Endeksa.com, Türkiye genelinde konutların satış ve kira değerlerini otomatik olarak gösteriyor.

31 Temmuz 2017 - 13:13

Endeksa kullanıcıları, il, ilçe, mahalle ya da daha dar ölçekte konut satış ve kira değerlerine anında ulaşıyor, zaman içindeki değer değişim trendlerini de inceleyebiliyor.

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com, sisteme herhangi bir konutun konum ve özelliklerini giren herkese piyasa değerini anında sunuyor. Türkiye’nin her yerinde saha araştırmaları yapan lisanslı Endeksa değerleme uzmanlarının hazırladığı verilere dayanarak anında bilgi veren platform, otomasyona dayalı istatistiki modelleme ve makine öğrenimi yöntemleri ile konut değerlerini hızla ve doğru bir şekilde hesaplayabiliyor. Endeksa, konut satış ve kira değerlerinin yanı sıra bölge bazında yaşayanların demografik bilgileri, bölgedeki ticari parametreleri ve yaşam alanlarını da sunuyor.

Gayrimenkul profesyonellerinin yanı sıra bireysel kullanıcıların da yoğun olarak kullandıkları platform, kullanıcılara yapmış oldukları otomatik değerlemeleri raporlayabilme, güvenilir ve bağımsız görüşe ulaşmak için bulundukları bölgelere hakim deneyimli uzmanlardan görüş raporu talep etme imkanı da sağlıyor.

Endeksa teknolojisi

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Endeksa teknolojisi hakkında şunları söylüyor: “Endeksa veritabanı, Türkiye genelinde 600’e yakın Endeksa değerleme uzmanının tüm illerde yaptığı araştırmalar ile anlık olarak güncelleniyor. Bu bilgiler öncelikle analiz ediliyor, tutarlılık ve doğruluk kontrollerinden geçiriliyor. Yeterli güvenilirlik düzeyine ulaşmayan verilen analizlere dahil edilmiyor. Ardından, Endeksa makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak düzenli aralıklarla bölgesel düzeyde değer tahmin modelleri inşa ediyor. Bu modellerle kullanıcının girdiği kriterlere göre değer tahmini yapılıyor. Şu an sadece konutlar için otomatik değer tahmini üreten Endeksa, çok kısa bir zaman içerisinde ofisler için de değer tahminini kullanıcıların hizmetine sunacak.”

Değerleme uzmanlarının Endeksa Değerleme Takip Sistemi adlı otomasyon sistemini kullandığını belirten Öğüt, sahadan doğrudan veri toplayarak hızlı ve hata payı düşük değerleme yapabildiklerini söylüyor. Neozeka Yazılım tarafından geliştirilen Endeksa’ya Revo Venture Capital ve Evtiko’nun yatırım yaptığını belirten Öğüt, hedeflerinin otomatik gayrimenkul değerlemede referans kuruluş olmak olduğunu belirtiyor. 

Dört özel hizmet

Endeksa ile en iyi yatırım bölgelerini hızla belirlemek mümkün oluyor. Yatırım için düşünülen bölgeler il, ilçe, mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, konut türüne göre ortalama kiralara, satış fiyatlarına ve fiyat değişim trendlerine ulaşmak sadece saniyeler alıyor. Kullanıcılar kendi evlerinin değerini de kolaylıkla öğrenebiliyor. Bunun için haritadan işaretleyip konut özellikleri girildiğinde, Endeksa evin piyasa değerini anında hesaplıyor.

Yaşam tarzına göre ev seçimi de Endeksa ile kolaylaşıyor. Kullanıcının yaşamayı düşündüğü bölgeler il, ilçe mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, sosyal göstergeler ve çevredeki yaşam olanakları hızla görüntüleniyor. Uzman görüşü ise Endeksa’nın bir diğer fark yaratan hizmeti. Bireysel ya da ticari karar vermeden önce kullanıcılar lisanslı Endeksa uzmanlarının görüşüne başvurabiliyor.

Endeksa raporları

Endeksa, “Uzman Görüş Raporu”, “Endeksa Değer Raporu” ve “Yerinde Görüş Raporu” olmak üzere üç raporlama sunuyor. Endeksa Uzman Görüş Raporu, Endeksa’nın kullanıcı tarafından tümü görülemeyen analiz ve modellemelerinin o bölgedeki lisanslı bir değerleme uzmanının görüşüne sunularak bu uzmanın deneyimleriyle kanaat ettiği yaklaşık konut değerinin raporu.

Endeksa Değer Raporu’nda, Endeksa model ve algoritmaları ile üretilen tahminler arasından en güvenilir olanı seçilerek sistem tarafından raporlanıyor. Tahmin aralığına ek olarak bölgesel analizler ve net değeri de içeren Endeksa Değer Raporu, 4 veya 5 yıldız alarak kalite kontrolünü geçen değer analizleri için üretiliyor.

Yerinde Görüş Raporu ise Uzman Görüş Raporu’na ek olarak, değerleme uzmanının konut ziyareti, yerinde tespit ve yakın çevrede yürüttüğü güncel piyasa araştırmalarına dayalı olarak takdir ettiği yerinde görüş raporu. Raporun içeriğinde evin değeri belirlenirken emsal teşkil eden konutlar, konut fotoğrafları, konutun ne kadar sürede hangi fiyata satılabileceğinin analizi, minimum ve maksimum fiyat aralığı, rekabetçi fiyat ve adil piyasa değeri ile piyasa analizi yer alıyor.

Bu haber 796 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...