SIKICI DUVARLARA ELVEDA

SIKICI DUVARLARA ELVEDA

  Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında Duvar Dekorasyonunu kaleme aldı

17 Temmuz 2017 - 13:59 - Güncelleme: 25 Temmuz 2017 - 13:16

 

Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında Duvar Dekorasyonunu kaleme aldı



 

 

Duvar dekorasyon fikirleri ile, sıkıcı, hareketsiz ve sıradan duvarlara elveda demenin pek çok yolu var. Yaşam alanınızın boş duvarlarını birkaç basit ama akıllı çözümlerle eğlenceli, şık, keyif veren ve zarif bir görünüme kavuşturabilirsiniz.



Basit raflar, çerçeveler, aynalar, şablon desenler, sticker'lar. Günümüzde tüm uygulamaları yapmak için zengin alternatifler bulunuyor. Hangi fikri uygulayacağınıza karar verdikten sonra dekorasyonunuza uygun renk seçenekleri üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Kanepenizi yerleştirdiğiniz ya da konsolun üzerindeki duvarı, birkaç iyi fikir ile zenginleştirebilirsiniz. İşte size konu ile ilgili basit birkaç öneri…

 

1-Raflar ile hareket ve fonksiyon kazanın

İki basit raf ile harika bir duvara sahip olabilirsiniz. Raflara yerleştireceğiniz aksesuarlar ya da koleksiyonunuz ile yaşam alanınıza harika bir atmosfer katabilirsiniz. Özellikle oturma odaları ya da çalışma odaları için idealdir. İki basit raf ünitesi alarak katlı bir stil yaratabilirsiniz. Raflara yerleştireceğiniz aksesuarlar eşliğinde yaşam alanlarınız renklenecek ve hareketlenecektir.



 


Çerçeveler ile şıklığı yakalayabilirsiniz

 


Yaşam alanınızda sıcak ve zarif bir etki için çerçevelerden yararlanabilirsiniz. Boş duvarınız için kullanacağınız çerçeveleri farklı tasarımlarla bir araya getirmeniz de mümkün. Ayrıca duvarınızda kalabalık bir görüntü olmasını istemiyorsanız, boş veya aynalı çerçeveler ile zarif ve şık bir alan yaratabilirsiniz. Boş çerçeveleri farklı şekillerle kurgulayarak bambaşka bir duvar dekorasyonu elde edebilirsiniz. Odalarınızda kullanacağınız çerçeveler ve özel resimlerle sıcak ve zarif bir etki kurabilirsiniz. Farklı ve yaratıcı bir duvar için çok sayıda ve irili ufaklı çerçeve kullanarak nostalji yaratabilirsiniz.



 


Şablonlu desenler ve Sticker’lar ile yaşam katın

 


Duvarlarınızda eğlenceli bir etki yaratmak istiyorsanız sticker ya da stencil’leri kullanabilirsiniz. Kendinden yapışkanlı seçeneklerle oldukça kolay uygulayabileceğiniz ürünlerle yaşam alanlarınızda bir kompozisyon kurgulayabilirsiniz. Dekorasyon uygulamanıza uygun renklerde seçeceğiniz sticker’lar, sıkıcı duvarlardan sizi kurtaracaktır. duvarlarda eğlenceli bir etki yaratabilmek için sticker’lardan yararlanabilirsiniz. Kendinden yapışkanlı seçenekleri olabileceği gibi kendi tasarımlarınızı da hazırlatabilirsiniz. Yaşam alanınızda özel bir kompozisyon hazırlayabilmek için farklı renklerde yapışkanlardan yararlanabilirsiniz. Sıkıcı duvar kâğıtlarından kurtulmanızı sağlayacak olan bu seçenek kolay temizlenme özelliğiyle de sizi rahatlatır.

 

 

 

 


Aynalar ile mekanlarınıza derinlik ve sofistikasyon katın

 


Sıkıcı duvarlardan kurtulmanın en zarif yollarından biri de aynalardır. Aynalar, duvarlarda hem çarpıcı bir etki yaratır hem de zarif bir görüntü elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda aynalar duvarlarınızı süslerken hem daha fazla aydınlık bir görüntü hem de alanın daha geniş görünmesine katkıda bulunur. Duvarları süslerken aydınlık bir görünüm de sağlayan aynalar, parçalı tasarımlar şeklinde de hazırlatılabilir.

 



 

 


Seveceğiniz ve eviniz ile uyumlu duvar aksesuarları kullanın

 


Duvar dekorasyonunda daha fazla cesur olmak isteyenler, farklı aksesuarlarla yaşam alanlarını çarpıcı bir hale getirebilir. Örneğin tabaklar, objeler, figürller gibi. Pek çok objeyi bir arada kullanarak duvarlarda harikalar yaratabilirsiniz. Duvar dekorasyonunda daha cesur olmak isteyenler aksesuar kullanımını tercih edebilir. Farklı ve renkli aksesuarlar yaşam alanlarının çarpıcı bir hale gelmesine neden olur. Pek çok objeyi aynı duvarda kullanarak harikalar yaratabilirsiniz. Son dönemlerde sık kullanılan parçalı tablolar temasına göre bulundukları ortama yaratıcı ve renkli bir hava katacaktır. Üç boyutlu görseller de dekorasyonunuza uygun ise kullanılabilir.

Bu haber 1664 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...