Av. Fatma Dilşad Yelken 'İş hayatında güçlü kadın sosyal...

Av. Fatma Dilşad Yelken 'İş hayatında güçlü kadın sosyal hayatta da kendine güven güçlü kadın kimliğini yarattığını düşünüyorum.'

Kadıncaemlak olarak gerçekleştirdiğimiz 'Kadın söyleşilerimiz' hızla devam ediyor

18 Nisan 2017 - 15:40 - Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 14:59

Kadıncaemlak olarak gerçekleştirdiğimiz 'Kadın söyleşilerimiz' hızla devam ediyor. Bu haftaki konuğumuz genç ve vizyoner hukukcu Avukat Dilsad Yelken. Kendisi kendi girişimi olan Yelken Hukuk Bürosunu yönetiyor. Gayrimenkul Hukuku alanında danışmanlık hizmeti veren ve bu alanda uzman olan uzman olan Av. Fatma Dilşad Yelken Salı günü son iş saatlerinize ışık olacak;

 

 Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş hayatında gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Ülkemizdeki kadınlar, karşılaştıkları pek çok soruna rağmen iş dünyasında, özellikle son yıllardır başarıyla yükseldiklerini düşünüyorum.  Kadınlarımızın iş hayatındaki sayısı hala birçok ülke sıralamasının altında olmasına rağmen çalışan kadın sayısının iş hayatında hızla artmasını ülkemiz açısından sevindirici ve umut verici bir gelişme olarak görüyorum. İş hayatında güçlü kadın sosyal hayatta da kendine güven güçlü kadın kimliğini yarattığını düşünüyorum.

 Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

  Hedef belirlemelerini ve hedefe ulaşmak için kendilerine güvenerek cesur adımlarla ilerlemelerini, yapılan  yanlışlardan korkmamayı aksine doğru çıkarımlarda bulunarak ve yeni bir şey öğrenmiş olarak yola devam etmeyi ve en önemlisi, kendi iş hayatımda en çok faydasını gördüğüm, doğru ve güçlü bir network oluşturmalarını tavsiye ediyorum.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olur?

Ben şehir insanıyım sanırım. Dinamik, haraketli ve hep bir  telaşın  olduğu  şehir hayatını seviyorum.  Bunun yanında insanların da yaşadıkları şehirden bir çok şey öğrendiğini düşünüyorum.  Bilmem.. belki ilerleyen zamanlarda fikrim değişebilir daha sakin yerler tercih edebilirim.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve yatırım yapmak için hangi semti seçerdiniz?

  Ben İstanbul’da Anadolu yakası hayranıyım. Bunda belki okul yıllarının ve sonrasında iş hayatımın hep Anadolu yakasında olması da sebep gösterilebilir. Anadolu yakasında Moda’yı yaşamak ve yatırım yapmak için tercih ederim. Moda’nın eski İstanbul ve eski İstanbul’lu insanlardan izler taşıdığını düşünüyorum.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar  mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Günümüzde kadınların istek ve ihtiyaçlarını net olarak belirleyerek, fikirlerini daha rahatlıkla ortaya koyduğunu düşünüyorum. Fakat ev alma konusu biraz daha farklı, çünkü satın alınacak evde taraflar aile çatısı altında ortak bir yaşam sürdürecekler ise, eşlerin yine ortak ihtiyaç ve karar doğrultusunda yaşayacakları evi belirlemeleri gerektiğini düşünüyorum.

 

Bu haber 5544 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...