Merve Başcumalı ' Kadınlar günümüz modern dünyasının...

Merve Başcumalı ' Kadınlar günümüz modern dünyasının vazgeçilmez ögesi oldular'

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Sevgili Merve Başcumalı 1992-1996 yıllarında Colgate Palmolive firmasında Marka Müdür olarak çalıştı

21 Ekim 2017 - 16:46 - Güncelleme: 21 Ekim 2017 - 17:59

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Sevgili Merve Başcumalı 1992-1996 yıllarında Colgate Palmolive firmasında Marka Müdür olarak çalıştı. 2000-2006 yılları arasında KLM hava yollarının Pazarlama İletişimi Müdürlü’ğünü yapan Başcumalı, 2006-2008 yılları arasında ise Ciner Holding’de Satış Müdürlüğü pozisyonunda bulundu. 2008- 2015 yılları arasında Türkiye’nin en büyük e-mail pazarlama firmalarında Euro Message’da Satış ve Pazarlama Direktörü olarak çalışan Kadın Lider şu anda Labirento Digital Solutions şirketinde kariyerine devam etmektedir. İletişim ve pazarlama sektörünün deneyimli, duayen lider kadınlarından Sevgili Başcumalı ışığı ile bizleri aydınlattı. Çarşamba iş saatlerinin son dakikalarında sizlere eşlik edecek.


Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?


 


Özellikle son yıllarda günümüzün modern yaşamı ve ekonomik şartları kadınların da iş hayatında yer almasına olanak sundu. Kadın evinden çıkarak iş hayatına adım attı ve kendisine orada bir yer bulma ve var olma çabası içerisine girişti.  İş hayatında erkek egemen politik ve stratejik yapının var olması sebebiyle kadınlar çok daha fazla strese maruz kalıyorlar. Kadınların çalıştıkları ortamlarda sıklıkla karşılaştıkları stres kaynakları; cinsiyet ayrımı, şiddet, cinsel taciz, kıyafet kısıtlamaları, aile yaşamında ki sorumluluklar ile iş yaşamının getirdiği sorumlulukların çatışması  sıralanabilir.

İş hayatı, bir yandan kadının saygınlığı, ekonomik özgürlüğü ve özgüvenine katkı sağlarken bir diğer yandan geleneksel değerlere dayalı tutumların sürdürülmesi de kadın için çeşitli sorunları beraberinde getirebiliyor. Kadının toplumda ki geleneksel rolü olan anneliği, eş ve ev kadını rolü, iş hayatında karşısına bir engel olarak çıkabiliyor.

Tüm bu engellerle karşılaşmasına rağmen kendisine eve hapsetmek istemeyen kadınlar, iş hayatının kendisine sunduğu ekonomik özgürlük, yeni bir sosyal çevre, kendine güven ve kişiliğin gelişmesi, toplumsal statüsünün yükselmesi gibi etkenlerden kopmak istemeyerek çalışma hayatının  içerisinde var olmaya devam etmek istemektedir. Ki bence artık günümüz modern dünyasının vazgeçilmez ögesi oldu kadınlar... ‘Kadın eli değince’ derler ya bence aynen öyle erkek eğer baş ise kadın da onu çeviren boyundur ve bu olgunun iş hayatına yansıması gayet pozitif sonuçlar doğurur.


Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?


 


Güne erken başlayın. Sorunları engellemenin sorunları çözmekten kolay olduğunu unutmayın. Kendinize günde 15 dakika sessiz bir zaman ayırın. Hiçbir şey için sağlığınızı tehlikeye atmayın. Doğru soruları sorun. Özetle rahatlayın, Nefes Alın ve bazı şeyler bırakın gitsin


Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?


 


İkiz çocuklarım var ve o dönem onlar da küçük olduğu için ilk kriterim mesafe oldu. İstanbul gibi büyük bir metropol de yaşamamıza rağmen evim ve isimin yakın olması benim her zaman avantajım olmuştur.


İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?


 


Pratik hayati seven ve zaman kaybından herkes gibi nefret eden biri olduğum için, her tur gürültüsüne ve kaosuna rağmen merkezde oturmayı tercih ederim ve Nisantaşi-Teşvikiye bu amaca uygun çok güzel bir semt.

Yatırım amaçlı derseniz yine merkez semtler revaçta olacaktır daima, Gümüşsuyu, Cihangir, Taksim, Karakoy, Nişantası diyebilirim. Gönlümden gecen yer ise Fener-BalatJ


Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?


 


Huzur, konfor ve kullanışlı oluşuna dikkat ederim, son senelerde nefes alma alanlarımız azaldığı için bahçe ve teras katları favorimJ


Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?


 


Kesinlikle kadınlar tek mercii, her konuda öyle değil mi?:) sadece günümüz akıllı kadınları karar verici ‘erkekmiş’ gibi yapıyor.

Bu haber 6749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...