Yeşim Özbirinci ’Sistemli çalışırsanız her şeyi yapmaya...

Yeşim Özbirinci 'Sistemli çalışırsanız her şeyi yapmaya vaktiniz olur'

Gaia Dergi'si deneyimli ve vizyoner editörü Sevgili Yeşim Özbirinci konuğumuzdu

08 Ağustos 2016 - 16:45

Gaia Dergi'si deneyimli ve vizyoner editörü Sevgili Yeşim Özbirinci konuğumuzdu.. Satırlarımızda..



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Köydeki ile şehirdekinin yaşadıkları farklı olsa da yaşamları benzer; yani zor. Nerede olursak olalım “erk” zihniyeti ile karşılaşabiliyoruz. Bu, evimizde, sokakta yürürken, bir yerde bir şeyler yerken, iş yerimizdeyken kısacası sosyal ve iş hayatımızın her alanında karşımıza çıkabiliyor. Evet, kadınlar artık çeşitli iş hayatının birçok alanında başarı ile yer alıyorlar ama aynı zamanda birçok kadın yine bugün taciz ve tecavüze uğrayıp, öldürülüyor. Bununla birlikte esasında cinsiyetlere ayırmayı sevmediğimi belirtmem gerek. Bu daha çok “erk” zihniyetinin nedeni. “Erk”, bugün bu karşılaştığımız sorunları, kendisinden güçsüz gördüğü, sözde ezebileceğini düşündüğünü LGBTİ+ ve erkek bireylere de yapıyor ne yazık ki. Çok daha mücadele etmeli, kendimizi daha çok geliştirmeliyiz.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

İş hayatı da farklı zorlukları sizin karşınıza çıkarıyor. Çalışma ve insanlar ile ilgili çok şey öğreniyorsunuz. Sabırlı ve güçlü olmak gerekiyor. Pes etmemek ve hırsla inandığımız yolda devam etmeliyiz. Buradaki hırs kendisine ve çevresine zarar veren anlamında değil. İşimize daha sıkı sarılıp, çalışmak, yılmamak... Aynı zamanda, iş hayatında çok çalışmak, kendimize ve sevdiklerimize zaman ayırmamak anlamına gelmiyor. Eğer sistemli çalışırsanız her şeyi yapma vaktiniz olur. Ayrıca alanınızla ilgili kendinizi sürekli geliştirin. Okuyun, araştırın, insanlarla tanışın.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

İş ve sosyal hayatımı geçirdiğim yere yakın konumdaki semtlere bakmışımdır hep. Sonrasında da fiyatını ve güvenli olup, olmadığını incelerim. Toplu taşımaya yakın olması çok şart olmasa da karşıma çıktığında karar vermemi kolaylaştıran unsurlardan biri olmuştur. Tabii depreme dayanıklı olup, olmadığına da bakmak gerekir.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

5,5 sene İstanbul’da yaşadım. Şu an Ankara’da ortalama iki senedir yaşıyorum. İstanbul’da yaşarken 5 senemi Anadolu yakasında ikamet ederek geçirdim ve genellikle memnundum. Kadıköy, Bostancı ve Üsküdar’da yaşadım. Özellikle Kadıköy’ü ayrı seviyorum lakin üçüncü soruda da belirttiğim gibi şartlar farklı semtlere de yönlendirebiliyor. Yine ilk tercih edeceğim yerler buralar olurdu. Ama iş yerime göre farklı lokasyonlar seçmek zorunda da kalabilirdim.

Ev satın almanın en mantıklı yatırımlardan biri olduğunu kabul ediyorum ama bir şeylere sahip olmak beni rahatsız ediyor çoğu zaman, haliyle çok da üzerine kafa yorduğum bir konu değil. Üçüncü sorudaki cevaplarıma göre bir seçim olabilirdi. Yani Anadolu yakası… Buna ek olarak semtin sonraki 5, 10 yıllardaki durumunu da öngörmeye çalışırdım.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Üçüncü soruda cevapladım.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

O evin içerisinde kimler yaşıyorsa bence ortak bir karar olmalı.

 

 




































Bu haber 1851 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...