2018 Mutfak Trendleri

2018 Mutfak Trendleri

2018 Mutfak dekorasyon önerileri ve son trendler haberimizde…

19 Şubat 2018 - 11:03

Evimizde mutfaklar her zaman bir evin ruhu olarak anılabilir. Mutfaklar bugün yiyecek hazırlanması işlevinin çok ötesinde anlam taşıyan, sosyalleşmek, aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek için de kullanılan çok amaçlı mekanlardır. Ve her ne kadar temel özellikleri işlevsellik olsa da, tarzları ve kişiliğinizi yansıtmalarıyla da öne çıkabilirler.


Mutfaklarda kullanabileceğiniz mobilya, aksesuar, donanım ve aydınlatma için tercih edebileceğiniz bir çok seçenek var. Mutfaklar her evin önemli bir parçası olduğu için her zevke ve her bütçeye hitap edecek mobilyalar bulmak mümkün.


 2018’in trendleri arasında mutfaklarda kullanılan zeminler, mutfaklarda tezgah seçimi, siyah-beyaz mutfaklar, ,country tarzı mutfaklar, modern mutfaklar , eklektik mutfaklar ve İskandinav tarzı mutfaklar ön plana çıkıyor.


Mutfak İçin Zemin Önerileri
Mutfaklarda sürekli yiyecek hazırlandığı için ve su kullanımı çok yoğun olduğu için duvar tercihlerinde suya dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü seçenekler tercih etmek gerekiyor. Mutfağınızın illa ki fayans olması gerekmiyor mutfağınızda tasarımcılar tarafından tasarlanmış her türlü materyali kullanabilirsiniz. Son zamanlarda mutfaklarda suya dayanıklı duvar kağıtları ve  tuğladan ahşaba kadar her türlü malzeme tercih ediliyor. Mutfaklarda zeminlerde ahşap ve klasik parkeler son zamanlarda çok moda.  Ahşap zeminler uyumlu tarzların başında geliyor. Klasik parkeler ise özellikle şık desenleri ile son derece çekici mutfaklar yaratılmasında önemli rol oynuyor.

 


Mutfaklarda Tezgah Seçimi
Dayanıklı ve esnek bir mutfak tezgahı seçmeniz önemlidir. Granit ve ahşap  mutfak tezgahı için kullanılan yaygın  malzemeler arasında yer alıyor. Ama seçenekler bunlarla sınırlı değil, bugüne kadar çok büyük oranda temel inşaat ve yapı malzemeleri olarak öne çıkan çelik ve beton gibi malzemeler de giderek daha popüler hale geliyor.

 


Siyah-Beyaz Mutfaklar
Son zamanlarda beyaz ve siyah mutfaklar çok tercih ediliyor. Beyaz mutfaklar evinize modern bir görünüm sağladığı için her türlü beyaz eşyayla uyum sağlayabilirsiniz.  Beyaz mutfakları çeşitli renklerle süslemek her zaman daha kolaydır. Siyah mutfaklar ise çarpıcı ve özgün bir görünüm sağlıyor. Böyle bir mutfak evinizde odak noktası olarak dikkat çeker. Renk tercihi yaparken mutfağınızın boyutlarını da hesaba katmak gerekiyor.  Açık renkler, küçük mutfaklar için daha doğru bir seçimdir. Daha geniş bir mutfakta ise hem daha koyu, hem de daha iddialı renkleri tercih edebilirsiniz.

 

Country Tarzı Mutfaklar
Country tarzı bir mutfakta en çok kullanılan malzeme ahşaptır. Conutry tarzı mutfaklarda sakin tonlar tercih ediliyor. Conutry tarzı mutfaklar aydınlık ve havadar  olmalıdır. Country tarzı mutfaklarda ekmek kutuları, klasik mutfak tartıları, desenli perdeler gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz.

 


Modern Mutfaklar
Modern mutfaklarda temiz ve akıcı çizgiler ve paslanmaz çelik donatılar kullanılıyor. Country tarzı mutfaklardaki sakin ve iddiasız tonlardaki ahşap kullanımı yerine, modern mutfaklarda cilalanmış parlak yüzeyler ön plandadır. Modern mutfaklarda beyaz tonlar kullanabilirsiniz. Modern mutfaklarda köşe çekmeceleri, kulpları gizlenmiş dolaplar ve kaynakları saklanmış aydınlatmalar tercih edebilirsiniz.

 


Eklektik Mutfaklar
Eklektik mutfak tamamen kendi hayal gücünüzle tasarladığınız mutfaklardır. Ekletik mutfaklarda kendinize özgü tasarımlar ve renkler kullanabilirsiniz. Eklektik mutfakta iddialı renk paleti, vintage mutfak aksesuarları, ahşap ve metal her türlü malzemeyi kullanabilirsiniz.

 

İskandinav Mutfakları
İskandinav tarzı demek modern, gösterişli, tarz, fonksiyonel ve minimal demektir. İskandinav tarzı mutfaklar modern mutfaklarla benzerlik gösteriyor. Bolca kullanılan parlak beyazın açık tonlardaki ahşapla birlikte kullanılması ve özenle seçilmiş az sayıdaki aksesuarla tamamlanmasıyla İskandinav tarzı bir mutfak oluşturabilirsiniz.

Bu haber 3556 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...