3. İstanbul Başakşehir’in son etabı Hasbahçe Evleri’nde bir...

3. İstanbul Başakşehir’in son etabı Hasbahçe Evleri’nde bir ayda 276 konut satıldı!

05 Kasım 2019 - 19:41


İstanbul’un en hızlı değerlenen bölgelerinden Başakşehir’de hayata geçirilen 3. İstanbul Başakşehir projesinin son etabı Hasbahçe Evleri bölgedeki nitelikli konut ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. 541 konuttan oluşan Hasbahçe Evleri’nin yüzde 51’i ön talep döneminde satıldı. Projede ev fiyatları 841 bin TL’den başlıyor.


Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığı ile kurulan ASAF İş Ortaklığı’nın Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği 3. İstanbul Başakşehir projesinin üçüncü ve son etabı Hasbahçe’nin satışları başladı. İstanbul Havalimanı gibi mega projelere ve ulaşım akslarına olan yakınlığıyla yoğun ilgi gören projenin son etabında sadece ön talep döneminde dairelerin yüzde 51’i satıldı. 


541 konutun 276’sını bir aylık ön talep döneminde sattıklarını açıklayan 3. İstanbul Başakşehir Satış ve Pazarlama Müdürü Burak Açıkbaş, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı son etapta daire fiyatlarının 841 bin TL ila 1 milyon 441 bin TL arasında değiştiği bilgisini verdi. İstanbul Avrupa Yakasının yeni yaşam alanı Başakşehir'de hayata geçirilen Hasbahçe etabı 7 bloktan oluşuyor. Hasbahçe evlerinde 40 bin metrekarelik alanın yüzde 85’i yeşil alan ve sosyal donatı alanlarından oluşuyor. 


Açıkbaş, 3 yıl önce proje başlarken metrekare fiyatının 3500 TL olduğu projede şu an metrekare fiyatlarının 7500’ye ulaştığını açıkladı. 3. İstanbul Başakşehir projesinde 1. Etap 579 daireden oluşuyor. Satışı tamamlanan dairelerin Ağustos ayında teslimlerini gerçekleştirdiklerinin bilgisini paylaştı.


‘’Yabancılar sektörün can suyu oldu’’


Hasbahçe Evleri’nin satışa çıkması sebebiyle düzenlenen toplantıda konuşma yapan ASAFİO Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, ‘’Yabancıların konut talebi markalı konut üreticilerinin can simidi haline geldi. Bu durum devletin iyi tedbirleri sayesinde oldu. Bu sayede yıllık 50 bin konut ve 7-10 milyar dolar arası bir gelirden bahsedebiliyoruz. Nitekim 2018’de 40 milyon turist 30 milyar dolar harcamıştı. Bu paranın bir kısmı yabancı tur operatörlerine gitti, yani tamamı ülkemizde kalmadı. Ev alan yabancı gezmeye gelen turistten farklı olarak, halkın arasına, sokaklara karışıyor. Markete, berbere giriyor. Bu nedenle cari açığı azaltmak, sektörü daha da kaliteli noktaya taşımak, tüm sektörlere can suyu sağlamak için tanıtım fonu oluşturularak fuarlarda, yurtdışında stratejik noktalarda yabancıya konut satışını daha da parlatmak lazım.” dedi. 


İç pazarda da her şeye rağmen 9 ayda sadece yüzde 15 küçülme yaşandığını, bu oranın otomotivde yüzde 50’ye yakın, beyaz eşyada ise yüzde 30’a yakın gerçekleştiğini ifade ederek, “Konut sektörü çok dinamik. 650 bin evlilik, kentleşme, kentsel dönüşüm zaten yıllık 1 milyon talep oluşturuyor. Merkez Bankası’nın faiz indirim desteği özel bankalara da yansırsa bu sene konut satışı 1 milyon çok üzerine çıkar.” dedi. Mahmut Akbal, 3. İstanbul Başakşehir projesi sayesinde Başakşehir Belediyesi’ne de 400 milyon liranın üzerinde ödeme gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bu rakam Kilis’in toplam bütçesinin (80 milyon TL) çok üzerinde.” dedi. 


ASAFİO Yönetim Kurulu Üyesi ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık ise, ülkede faizlerin düşmeye başladığını, enflasyonun tek haneye indiğini hatırlatarak, “Sektörümüz son dönemde canlanmaya başladı. Biz de projemizin 1. Etabının teslimlerine Ağustos ayında başladık ve 3 yıl öncesine göre bölgenin çehresini gözle görülür bir şekilde değiştirdik.” diye konuştu.


TESLİMLER HAZİRAN 2021’DE

Modern mimari tasarımı ile dikkat çeken proje sosyal donatılarıyla yatırımcıların ilgi odağı olmayı başarıyor. Projenin sosyal olanakları arasında: basketbol sahası, golf alanı, restoran, kapalı otopark, yürüyüş parkuru, fitness salonu, bilardo, spa, çocuk oyun alanları, futbol sahası, yüzme havuzu, güvenlik, cafe, tenis kortu ve kameralı güvenlik hizmeti yer alıyor.


2021’in Haziran ayında teslim edilmesi planlanan 3. İstanbul Hasbahçe projesi lokasyon olarak E-5 Karayolu'na 12 dakika, TEM'e 5 dakika, Metro Kent'e 2 dakika, FSM Köprüsü'ne 30 dakika uzaklıkta inşa ediliyor.

Bu haber 466 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...