​‘3. Köprü, 5 milyonluk göç demek’ ‘3. Köprü istikameti...

​‘3. Köprü, 5 milyonluk göç demek’ ‘3. Köprü istikameti rant alanı olacak’

30 Mayıs 2018 - 20:08

‘3. Köprü, 5 milyonluk göç demek’

‘3. Köprü istikameti rant alanı olacak’

Yavuz Sultan Selim Köprüsü istikametinin rant alanı hâline gelerek yapılaşacağını söyleyen İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, bunun da 10 ila 20 yıl arasında İstanbul’a 5 milyon göç getireceğini iddia etti.

İstanbul’a yapılan üçüncü boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim, henüz inşaatı başlamadan tartışma konusu olmuş yapılardan biriydi. Çevreye zarar verdiği gerekçesiyle büyük tepki görse de tamamlanarak faaliyete geçirildi. Yeni bir köprünün tamamen gereksiz olduğunu; fakat engellenemediğini savunan İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ünal, yapıyı İstanbul’un ciğerlerine vurulmuş bir neşter olarak tanımladı. Ünal, sosyolojik olarak da sorun yaratacağını ifade ettiği köprüyle ilgili şunları söyledi: “ Önümüzdeki 20 yılda köprü istikametinin ranta açılacağını ve inşaatların yeni göçlere sebep olacağını düşünüyorum. Bu da, zaten kalabalık olan İstanbul’un nüfusuna yaklaşık 5 milyonluk bir ek yapacaktır. Böyle bir durumda şehrin dönüşeceği şekli maalesef hayal etmek dahi istemiyorum.”

‘Millet Bahçesi Projesi yerinde’

Kapatılacak Atatürk Havalimanı’nın yerine, New York’taki Central Park’a benzemesi beklenen büyük bir park yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Ünal, yeşile yer açmanın her zaman için olumlu karşılanacağını dile getirerek, “Rant projesi hâline getirilmemesi kaydıyla Milet Bahçesi gibi yeşil alan yaratma projelerine kimse karşı çıkmaz. Öte yandan, Atatürk Havalimanı’nın yetersiz kaldığı bir gerçek; lakin burada bu durumda kapasite artırımına gitmek yoluna gidilebilir miydi, bu da sorulardan biri. Zira yeni havalimanının maliyeti ve çevreye verdiği zarar ortada. Hayalimizdeki İstanbul’da beton değil; ağaçlar var, doğanın kendisi var. Şimdi baktığımızda ise Bakırköy sahile ve Zeytinburnu’na dikilen kuleler, yeşil alanların tarumar edilmesi, çarpık kentleşme gibi birçok şehir sorunu görüyoruz. Bunlar akla ilk gelen örnekler. Maalesef İstanbul çok ağır yaralandı.”

Bu haber 1009 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...