5 Adımda Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

5 Adımda Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

5 Adımda 2018 yatak odası dekorasyon önerileri haberimizde…

12 Şubat 2018 - 23:01

Yeni güne başlarken herkes  için sağlıklı ve huzurlu uyanmak büyük önem taşıyor.  Yatak odalarımız doğru bir dekorasyona sahip olursa hem gün içerisinde motivasyonumuz artar hem de yatak odalarımızda güzel bir görünüm yakalayabiliriz.


Yatak odası dekorasyonlarında son dönemlerde modern, şık ve sade renkler tercih ediliyor. Yatak odalarımızı dizayn ederken mobilya renk seçimi, odalarımızın boya rengi, aydınlatma, objelerdeki detaylar büyük önem taşıyor.

Mobilya Renk Seçimi
Yatak odası dekorasyonlarında sade ve yalın renkler son zamanlarda çok tercih ediliyor. Yatak odası mobilyalarında  beyaz ve ahşap renkleri tercih edebilirsiniz. Beyaz ve ahşap mobilyalar odanıza şık bir görünüm sağlarken aynı zamanda ferah bir ortam da oluşturmanıza da yardımcı olur.

Yatak Odanızı Renklendirin
Hepimizin hayatında renkler çok önem taşıyor. Herkesin kendine göre renk zevkleri değişebiliyor. Yatak odalarınızda sadeliğe önem veriyorsanız odanızı beyaz renge boyayabilirsiniz. Fakat eğer renkli bir kişiliğe sahipseniz canlı renkleri de yatak odalarınızda kullanabilirsiniz. Son zamanlarda yeşil, deniz mavisi, gri ve açık şampanya tonları çok tercih ediliyor. Fakat küçük bir yatak odasına sahipseniz beyaz gibi açık tonları tercih etmenizde fayda var. Unutmayın açık ve tek renkler her zaman mekanı olduğundan daha büyük ve ferah gösterir.

 

 Aydınlatma Bir Odanın Olmazsa Olmazı
Aydınlatma evinizin her odasında büyük önem taşıyor. Yatak odalarında  son dönemlerde abajur, lambaderler ve  retro tarzı ahşap lambalar çok tercih ediliyor. Yatak odanız ne kadar aydınlık olursa odanız her zaman daha büyük görünecektir. 2018’de ise metal  avize ve lambalar yatak odalarına giriyor.

 

 Detaylara Dikkat Edin
Aslında çoğu insan her zaman hayatında detaylara pek önem vermez.  Günlük yaşamımızda detaylara ne kadar önem verirsek  yaşadığımız alan her zaman daha huzurlu olur. Yatak odalarınızda tablolara, renkli objelere yer verebilirsiniz.  Ayrıca yatak odası, uyku halinde olduğumuz saatleri geçirdiğimiz bir oda olduğu için yumuşak dokulara ihtiyaç duyarız. Bizi uykuya hazırlayacak ve rahatlatacak dokular, yatak odası dekorasyonunda ön plana çıkıyor.

Dört Direkli Yataklar Geri Dönüyor

Yatak odasında mobilya seçimi kişinin zevkine göre değişiklik gösteriyor. Fakat 2018 yatak odası trendlerini de bir göz atmanızda fayda var bence. 2018’de yatak odalarına dört direkli yataklar giriyor. Yatak başlıkları kalkıyor metal yapılar ve kadifeler ise yine ön plana çıkıyor.

Bu haber 3056 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...