5. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ 26 NİSAN’DA BAŞLIYOR İKLİM...

5. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ 26 NİSAN’DA BAŞLIYOR İKLİM DEĞİŞİMİ İLE MÜCADELE EDEN FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

18 Nisan 2018 - 12:59

SERA GAZI CİMRİLERİ ARANIYOR


İklim finansmanı başlığıyla enerji verimliliğine odaklanarak sanayinin iklim değişimi ile mücadelesi 5. İstanbul Karbon Zirvesi’nde masaya yatırılacak. İklim değişiminin olumsuz etkilerine dur dememiz gerektiğine dikkat çeken İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Sera gazı cimrisi, çevresine duyarlı, düşük karbon ekonomisinde ilerleyen kişi ve kuruluşların başarılarını ‘Düşük Karbon Kahramanı’ olarak ödüllendiriyoruz" dedi


Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından İTÜ ev sahipliğinde düzenlenen 5. İstanbul Karbon Zirvesi, 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek. Kamu, yerel yönetimler, akademi, iş dünyası, banka, finans kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademi ve gençler bir araya gelerek; İklim Finansmanı başlığı ile enerji verimliliğine odaklanarak Türkiye sanayisinin iklim değişimi ile mücadelesi 5. İstanbul Karbon Zirvesi’nde masaya yatırılacak.


‘Düşük Karbon Kahramanları’ ödüllerine kavuşuyor

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “SÜT-D olarak sera gazı salımlarını azaltan, sürdürülebilirlik stratejisi ile ilerleyen projeleri dört yıldır ‘Düşük Karbon Kahramanı’ olarak ödüllendiriyoruz. Bu yıl ödüllere aday sayısında rekora ulaştık. SÜT-D için kişi ve kuruluşların sürdürülebilir yaşam kültürleri, iklim değişimi ile mücadeleleri mühim. Zirvemizde Küçük Karbon Kahramanlarımız da karbon yönetiminin yaygın bilinirliği için biz de varız diyecekler” diye konuştu.


Zirvede sizleri neler bekliyor?

Zirvede banka ve finans kurumları temsilcileriyle "İklim Finansmanı Küresel Gelişmeleri ve Türkiye" oturumunda masaya yatırılırken "Türkiye'nin Sanayide İklim Değişimi ile Mücadelesi" irdelenecek ve "Karbon Yönetimi ve Endüstri" oturumunda enerji ve kimya sektörlerinin lider firmalarının yöneticileri sürdürülebilirlik yönetimlerini, iklim değişimi ile mücadelelerinin en iyi uygulamalarını ortaya koyacaklar.


Zirve hakkında bilgi için www.istanbulcarbonsummit.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber 715 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...