AĞAOĞLU MASLAK 1453’E LEED GOLD YEŞİL BİNA SERTİFİKASI

AĞAOĞLU MASLAK 1453’E LEED GOLD YEŞİL BİNA SERTİFİKASI

20 Temmuz 2018 - 14:08


 

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. Bu sayede Maslak 1453 projesinin su ve enerji verimliliğin yanı sıra, bitkilendirmealanlarında gerekli kriterleri sağladığı tescil edildi.

 

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun, Maslak’ta inşa ettiği Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi Maslak 1453 çevreci özelliğini LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikaları ile belgeledi. Leed sertifikası, ABD Yeşil Bina Konseyi U.S. GBCI (U.S. Green Building Certification İnstitute) tarafından geliştirilen, dünyada bilinirliği en yüksek yeşil bina sertifikasyonu olarak kabul ediliyor. 

 

Projenin tüm blokları, LEED New Construction (Yeni Binalar) kategorisinde en üst seviyelerden olan Gold sertifikası almaya hak kazandı. Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde LEED sertifikasyonu kapsamında bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasında doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edildi. Bu doğrultuda proje arazisinde, bitkilendirilen alanlar % 20 oranında arttırıldı. Yine bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitki seçimi yapılarak, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedeflendi. 

 

 

Binalarda, suyun verimli kullanımına olanak sağlayan özelliklerde armatür ve vitrifiyekullanılan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde, binada enerji harcayan tüm sistemlerin çalışmaları LEED tarafından belirtilen prosedürlere uygun olarak denetlendi.

 

Toplanan yağmur suyu, sulama ihtiyacının karşılanması için yeniden kullanılması, çatı bölümlerinin açık renkli kaplama malzemelerinin kullanılması ile ısı adası etkisi azaltıldı. Sonuç olarak tüm bu çalışmalar ile binaların su ve enerji tüketiminin standartlara oranla en az %20 daha verimli olması amaçlanmıştır. 

 

Bu haber 1763 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...