2018 Fransız Tarzı Salon Dekorasyon Önerileri

2018 Fransız tarzı salon dekorasyon önerileri haberimizde…

Hepimiz biliyoruz ki Fransızlar şıklıklarıyla her zaman toplum arasında gündeme geliyor. Fakat son zamanlarda günümüzde Fransız tarzı dekorasyonlarda çok dikkat çekiyor.  Bizde sizin için 2018 Fransız tarzı salon dekorasyonlarını ele aldık.


Fransız tarzı  salon dekorasyonlarında  kumaşlar, mobilya seçimi, aydınlatmalar, aksesuarlar ve canlı renkler ön plana çıkıyor. Fransız  salon dekorasyonunda sade ve zarif renkler tercih ediliyor.


KADİFELER OLMAZSA OLMAZ
Fransız tarzı dekorasyonlarında kadife kumaşlar ön plana çıkıyor. Kadife kumaşlar günümüzde de son zamanlarda çok popüler.  Fransız tarzı salon dekorasyonunda özellikle salon ve yemek odalarında kadife detaylar tercih ediliyor. Dekor ürünleri ya da kumaş  satan küçük butiklerde Fransız dekorasyonuna uygun parçalar bulabilirisiniz.

 


EL EMEĞİ GÖZ NURU 
Fransız tarzı salon dekorasyonlarında mobilya kullanımında rüstik mobilyalar tercih ediliyor. Rüstik mobilyalarda ince el işçiliğine dikkat etmek gerekiyor. Fransız tarzı ev dekorasyonlarında salonda büyük ve geniş yemek masaları yer alıyor. Yemek masası tercihlerinde kare veya yuvarlak yemek masalarını tercih edebilirsiniz. Sandalye tercihlerinde ise deri arkalıklı sandalyeler seçebilirsiniz. Fransız tarzı salon dekorasyonlarında kontrast renk ve desenler çok popüler. Döşemelerde canlı renk ve desenler kullanabilirsiniz.

 


Fransız Tarzı Salon Aydınlatmaları
Fransız tarzı salon dekorasyonunda  prinç kaplamalı ve altın kaplamalı avizeler ön plana çıkıyor. Retro, vintage tarzı altın kaplamalı avizeleri yada abajurları salonunuzda tercih edebilirsiniz.

 


 KELEBEK VE ÜZÜM MOTİFLERİ ÖN PLANDA
Bir salonunun olmazsa olması hiç şüphesiz ki salonda kullanılan aksesuarlardır. Geleneksel Fransız ev dekorasyonlarında kullanılan motifler zeytin, üzüm, ayçiçeği, lavanta ve kelebek motifleridir. Özellikle perdelerde ve koltuklarda bu motifler çok daha fazla kullanılmaktadır. Sizde salonunuzda renkli seramikler, emayeler ve ahşap parçaları aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

 


DUVARLARI RENKLENDİRİN
Fransız tarzı salon dekorasyonunda canlı renkler kullanmak büyük önem taşıyor. Fransız tarzında  zeytin ve üzüm temaları da bu dekorasyon stilinin önemli parçalarındandır. Salon döşemelerinizde ya da duvar renklerinizde sarı, yeşil , mavi ve mor renkleri tercih edebilirsiniz.