Funda Özergüven'den konut alacaklara önemli tavsiye

Era Sapphire Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Funda Özergüven

Era Sapphire Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Funda Özergüven ile yaptığımız çok özel röportajımızda, gayrimenkul sektörü  üzerine sohbet fırsatı bulduk.  Genç yönetici'den önemli tavsiyeler bu haberimizde.

 

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Hayata bakışınız bulunduğunuz yere ve konuma göre farkındalık gösterse de, istediğiniz ve mutlu olduğunuzu düşündüğünüz her nokta da başarılı olmak kaçınılmazdır.

Toplumumuz da başarı denildiği zaman erkekler empoze edilmeye çalışılınsada şuan hemen hemen her sektöre adını yazmış ve yazdırmaya devam edecek kadınlarımız bulunmakta. Kadınlarımızın daha fazla sosyal hayatlarının yanında farkındalıklarını fark edip; başarılı işler yolunda yürümeleri adına kendimce ön ayak olmaya çalışıyor ve sektörün her dalında başarıya imza atanların kadınların da olmasını temenni ediyorum.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

[caption id="attachment_4736" align="alignleft" width="208"] Era Sapphire Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Funda Özergüven[/caption]

Hayatımda küçük yaşlarda Özgüven kazanan bir kişi olarak tabi ki ilk tavsiyem her şeyden önce kendilerine güvenmeleridir. Özgüven başarının önemli bir adımıdır. Kişisel gelişim, eğitimler ve en temel olan kişinin karakteristik özelliklerini yansıtan aile felsefesi ve yetiştirilme tarzıdır.

Koşullar ne olursa olsun doğruluktan şaşılmadığı nokta da doğru insanlar ile doğru işlerde felsefe paylaşmak olursa, kazanırken kazandırmayı hedefleyen her kişi başarılı olur. En önemli noktalardan biri de risk alınmasıdır. Riskler insanları ilk etap da korkutsa da başarılı kadınların temeline bakıldığın da radikal kararlar ve riskler yatar.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Yoğun tempoda çalışan biri olarak evde geçirdiğim zaman dilimi oldukça azdır. Bu yüzden tabi ki en önem verdiğim merkezi lokasyon da; nezih, ferah, kullanışlı ve sosyal hayatımı kaliteli yaşayabileceğim alanların yakın ve ulaşılabilir olmasıdır.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Oturmak için nezih yerleri tercih ederim.

Yatırımlık için de prim yapabilecek, talebin çok olduğu, anaharterlere yakın kurumsal firmaların olduğu lokasyonları tercih ederim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Ev seçerken dikkat ettiğim kriterler firmanın malzeme seçim kalitesi, yeşil alanların bol ve sosyal yaşantı imkanlarının olması, güvenlik, yeteri düzey de otopark alanlarının olması, anaharterler de ulaşım kolaylığı ve ev içi kullanım rahatlığıdır.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle evet. Her ne kadar bütçesel onayı erkekler verse de en çok evde zamanı geçiren kadınlardır.