İşte dünyanın en pahalı evi!

Fransa'nın Cannes şehrindeki Palais Bubble ya da diğer adıyla 'Baloncu Sarayı', şu an dünya üzerindeki en pahalı mülk

Fransa’nın Cannes şehrindeki Palais Bubble ya da diğer adıyla “Baloncu Sarayı”, şu an dünya üzerindeki en pahalı mülk. Baloncuk kümelerinden oluşan fütürist mimarisiyle bu ev, 455 milyon dolar değerinde.

İsminden anlaşılacağı üzere, baloncuk kümelerinden oluşan fütürist mimarisiyle bu ev, 455 milyon dolar değerinde. Business Insider’a göre bir zamanlar ünlü moda tasarımcısı Pierre Cardin’e ait olan bu alışılmışın dışındaki, 10 değişik odalı ev küre biçiminde bir salon, inanılmaz büyüklükteki bahçeler, yüzme havuzları ve gölleri sınırları içinde barındırıyor.

İşte hayallerinizi süsleyecek bu evin içinden muhteşem görüntüler…



Bu evin adının neden “Baloncuk Sarayı” olduğunu anlamak çok da zor olmasa gerek. Macar mimar Antti Lovag tarafından tasarlanan bu ev 1975 ile 1989 yılları arasında inşa edildi. Ev o kadar büyük ki normal bir eve kıyasla küçük bir kasabayı andırıyor.



Oturma odası, evin dairesel şekline uyumlu olarak, uzay çağı temasına göre tasarlanmış. Odayı kaplayan koltuk bile, bir uçan daireyi andırırcasına, dairesel olacak şekilde yerleştirilmiş.

Bu bekleme odası fazlasıyla eski ve değişik şekillerdeki bu mobilyalarla dekore edilmiş.

Çağdaş sanatçılar tarafından tasarlanan odalardan biri olarak gördüğünüz bu oda da muhteşem Akdeniz ve sahil kenarı manzarasının yanında daire şeklindeki yatak ve penceresiyle evin baloncuk temasını yansıtmaya devam ediyor.



Daha çok bir spaya benzeyen bu banyoda da lavabo ve küvet de daire şeklinde yapılmış. Anlayacağınız bu evde düz çizgi bulmanız pek de mümkün değil.



Merpenlerin tasarımında bile düz açılardan kaçınılarak kıvrımlı bir yapı tercih edilmiş.

Evin dışında, 8500 metre kareden daha geniş bir alana yayılmış olan yine dairesel şekildeki yüzme havuzları ve göller var.



Evin dramatik tarzıyla uyumlu olduğunu, bahçenin ilerleyen kısımlarında yer alan oditoryumdan anlamak mümkün. 500 kişilik bu oditoryum şu zamana kadar birçok etkinlik ve konsere ev sahipliği yapmış. Oditoryumun müthiş bir deniz manzarası bulunuyor.

Akşam vakti evin içindeki ışıkların havuza yansımasıyla olağanüstü bir manzaraya tanıklık ediliyor.