Tarihi Sandoz Yalısı 25 milyon dolara satılıyor!

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı tarihi Sandoz Yalısı'nı 25 milyon dolara satışa çıkarıyor

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı tarihi Sandoz Yalısı'nı 25 milyon dolara satışa çıkarıyor.

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı Sandoz Yalısı'nı satışa çıkarıyor. 25 milyon dolara satılacak olan tarihi yalı Yeniköy'de yer alıyor.



İlgililere yalıda bir sunum gerçekleştirecek olan Say Yapı, Sandoz Yalısı'nı satın almak isteyenlerle karşılıklı görüşerek masaya oturacak. Satış pazarlık usulü gerçekleşecek.

1870'lerde yapılan ve ilk sahibi Monsieur Pardoe olan Yeniköy'deki yalı Avrupa klasik ahşap üslubuna uygun mimari yapısı korunarak restore edildi.

Osmanlı dönemimin en ünlü Fransız tüccarlarından olan Pardoe'nun, İstanbul'a geldiğinde bu yalıda uzun vakitler geçirdiği, hatta ünlü bir yazar olan kızı Julia için yalıyı satın aldığı da söylentiler arasında.

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine de giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı’sının restorasyon işlerini tamamladı. Şimdi bu yalı satışa çıkarılmış bulunuyor.

Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, 1870’lerde yapılan ve ilk sahibi Monsieur Pardoe olan Yeniköy’deki yalının Avrupa klasik ahşap üslubuna uygun mimari yapısını orijinal haline uyumlu olacak biçimde restore ettiklerini söylüyor.

Yiğit, bu konuda şöyle konuşuyor: “Osmanlı dönemimin en ünlü Fransız tüccarlarından olan Pardoe, İstanbul’a geldiğinde bu yalıda uzun vakitler geçirmiş. Hatta ünlü bir yazar olan kızı Julia için yalıyı satın aldığı söylenir. Yalı zaman içerisinde el değiştirerek günümüze kadar geldi. 2010’da biz satın aldık. Restorasyonu bitirdik ve 25 milyon dolara satışa çıkardık.”