“ANKARALI YABANCI”LAR ARTIYOR

“ANKARALI YABANCI”LAR ARTIYOR

04 Nisan 2018 - 18:31

“ANKARALI YABANCI”LAR ARTIYOR

Anadolu’nun yeni ticaret ve sanayi merkezi olan ve hızla “memur şehri” kimliğinden uzaklaşan Ankara, yabancıların da ilgisini çekmeye başladı. Başkent’te 2013 yılının 12 aylık döneminde 175 konut yabancıya satılırken, 2017'de bu rakam yüzde 366’lık artışla 817'ye ulaştı.  

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini değerlendiren BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Ankara’da halen inşaat sektörü ekonominin en önemli itici gücü olsa da; özellikle bilişim, savunma, eğitim, perakende, konfeksiyon, tıbbi malzeme, hizmet gibi sektörlerin de kent ekonomisindeki payının hızla arttığını kaydetti.

Ekonomideki büyümenin, yabancıları İstanbul ve sahil yörelerinin ardından Ankara’ya da çekmeye başladığını anlatan Bezci, “Yaklaşık 5 yıldan beri inşaat sektörü ile ilgili tüm toplantılarda Başkent’teki gelişime dikkati çekiyor ve sektör temsilcileri olarak konut ve ofis üretiminde yabancıların tercihlerine göre de üretim yapılması gerekliliğinin altını çiziyoruz. TÜİK verileri de gözlemlerimizi doğrular nitelikte. 4 yıl önce sadece 175 konut satılan kentte, geçen yıl 817 rakamına ulaşılması oldukça önemli” dedi.

Efe Bezci, dünya şehri haline gelen İstanbul’daki büyük yoğunluğu Ankara’nın giderebileceğini ifade ederek, “İlk iki ayda yabancıya 141 konut satılmış. Yani neredeyse 2013 verilerine iki ayda ulaşılmış. Bu yıl yabancıya en az bin konut satılır. Kent ekonomisindeki büyüme, önümüzdeki yıllarda bu rakamın katlanarak devam edeceğini gösteriyor. Bu nedenle Ankara iş dünyası hesaplarını buna göre yapmalı” diye konuştu.

Bu haber 590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...