Artaş Grubu otellerinin çalışanları, Ahırkapı sahilindeki...

Artaş Grubu otellerinin çalışanları, Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı

06 Haziran 2018 - 22:47

 

Herkes, sağlıklı ve dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkında sahiptir. Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan BW Plus The President Hotel, BW Citadel Hotel ve Radisson Blu Hotel Kayseri’nin çalışanları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar. 

“Sürdürülebilir bir dünya için sürdürülebilir bir çevre” olması gerektiğinin altını çizen Artaş Grubu otelleri çalışanları, onlarca torba çöp atığını toplayarak, her yıl olduğu gibi Ahırkapı sahil bandını çöplerden temizlemiş oldular.   

BW Plus The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, BW Citadel Hotel Genel Müdürü Aytekin Güç, otellerin Teknik Müdürü Erdoğan Işıklar dahil turizm çalışanları, kente gelen turistlerin uğrak noktası olan Ahırkapı sahilini kirleten, plastik şişe, cam, pil ve kağıt atıklarını topladılar. Çevreye duyarlı yaklaşımları nedeniyle her üç otelin çalışanları, çevredeki turistler ve vatandaşlar tarafından büyük takdir toplayarak, tebrik edildiler. 

 

Artaş Grubu’nun çevre dostu otelleri 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı çevreyle dost turizm tesislerini teşvik etmek amacıyla ‘Yeşil Yıldız’ uygulamasını başlatmıştı. İstanbul’un ilk “Yeşil Yıldız”ını 2009 yılında alan BW Plus The President Hotel, aynı zamanda Türkiye’nin de ikinci Yeşil Yıldız’lı oteli olarak turizm tarihindeki yerini aldı. Ardından BW Citadel Hotel, 2014 yılında TÜROB’un Yeşillenen Oteller programı kapsamında ‘Gold Greening Hotel Sertifikası’nı aldı. Radisson Blu Hotel Kayseri’de, 2015 yılında Yeşil Yıldız belgesinin sahibi oldu. Artaş İnşaat Turizm Yatırımları bünyesindeki çevre dostu oteller; geri dönüşüm çalışmalarıyla çevre bilinci aşılanmaktadır ve personellerine verdikleri eğitimler ile de gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılmasının öncü adımları atmayı sürdürmektedir. 

 

Tasarruf ve geri dönüşüm gerçekleşmeye devam ediyor 

 

Artaş Grubu otellerinde çevreci altyapı yatırımının ardından, elektrik, doğalgaz, su, deterjan, kağıt-karton, plastik, cam, pil ve atık yağ konularında tasarruf ve geri dönüşüm gerçekleşmeye devam ediyorlar. 

Yapılan çalışmalara somut bir örnek vermek gerekirse; çevre politikası yürürlüğe girdiği tarihten itibaren BW Plus The President Hotel’de sağlanan tasarruf oranları şöyle olmaktadır. Elektrikte ailenin (4 kişilik) yıllık elektrik üretimi kadar tasarruf; Doğalgazda ailenin(4 kişilik) yıllık doğalgaz tüketimi kadar tasarruf; Suda, ailenin (4 kişilik) yıllık su tüketimi kadar tasarruf; Deterjanda ailenin (4 kişilik)yıllık deterjan tüketimikadar tasarruf oranları sağlanmaktadır. BW Plus The President Hotel’de yapılan çalışmalar ile; kağıt-kartonların toplanmasıyla 1110 adet ağacın kesilmesi önlendi; plastiklerin toplanmasıyla 82.951.657kWh enerji tasarrufu sağlandı; cam atıklarının toplanmasıyla 1068 litre petrol tasarrufu sağlandı; pillerin toplanmasıyla 150 milyar metrekare toprağın kirlenmesi önlendi ve atık yağların toplanmasıyla 18 milyar m3 içme suyunun kirlenmesinin önüne geçilmiştir. 


Bu haber 785 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...