Bomonti beyaz yakalıların yeni adresi!

Bomonti beyaz yakalıların yeni adresi!

Konumuyla dikkatleri üzerine çeken ancak çarpık yapılaşma sebebiyle yıldızı sönük kalan bölgeler, kentsel dönüşümle cazibesini yeniden kazanıyor. Cazibesini yeniden kazanan bölgelerin başında ise Beyoğlu’nda Piyalepaşa, Şişli’de ise Bomonti geliyor.

21 Kasım 2017 - 20:14

Son 15 yılda İstanbul’da hayata geçirilen alt yapı projeleri ve kentin çehresinde hayata geçirilen yaşam alanlarıyla birlikte hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında birçok yeni merkez oluştu. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, kentin kalbi olarak görülen Taksim, Şişli gibi bölgeler yapı stokunun eski olması nedeniyle gözden düştü. Konumu ve ulaşım akslarıyla dikkat çeken ancak çarpık yapılaşma nedeniyle yıldızı sönük kalan bölgeler, kentsel dönüşümle cazibesini yeniden kazanıyor. Cazibesini yeniden kazanan bölgelerin başında ise Beyoğlu’nda Piyalepaşa, Şişli’de ise Bomonti geliyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren fabrikaların yer aldığı bir bölge olan Bomonti, özellikle 50’li yıllardan sonra, köyden kente göçün hızlanmasıyla, fabrikada çalışan kişilerin de barındığı bir bölge oldu.

Bu nitelik ile birlikte, niteliksiz ve güvensiz yapı stoku hızla arttı ve Bomonti, plansız büyüyen bir çehreye büründü. Sonraki yıllarda planlı bir alan haline gelmesi için çalışılmışsa da öncesinde yapılan plansız yapılaşma Bomonti’nin kısıtlı gelişimde kalmasında büyük rol oynadı. İstanbul’un hızlı gelişimi içerisinde öncelerde kent dışı gibi görünen Bomonti, hızlı gelişim sonrasında kentin merkezlerinden biri oldu. Fabrikaların şehir dışına taşınmaları ve ticari aksın yoğunlaşmasıyla da bölge tekrardan hızlı bir değişime girdi. 2000’li yılların başlarında ulaşım akslarının bölgeden geçmesi, Dolmabahçe-Bomonti ve Piyalepaşa-Kağıthane tünellerinin başlangıç noktasının inşa edilmesi, Bomonti’nin yeniden merkez olmasının da yolunu açtı. Levent-Maslak hattında yer alan ofis binalarındaki dolulukların üst seviyelere ulaşması ve fiyatlarınm sürekli artması nedeniyle Kağıthane gibi Bomonti de merkezi iş aksının bir parçası haline geldi. Milyonlarca insanın geçiş noktası Mecidiyeköy’e yakınlığı, Çağlayan Adliyesi, birinci çevreyolu ve TEM yoluna kolay ulaşım gibi nedenlerden dolayı, Bomonti yeni ofis ve lüks konut projelerinin yeni adresi oldu.

LÜKS PROJELER ÇOĞALIYOR

Bomonti bölgesinde yer alan fabrika alanlarından kentsel dönüşüme geçen arazilerin alansal büyüklükleri, hisseli tapuların az olması, bölgenin kentsel gelişime açılması ile yeni ulaşım aksları oluşması ve ana merkezlere yakın olması bugünkü Bomonti’nin yapı taşlarını oluşturdu. Bomonti bölgesinde, Tahincioğlu, Sinpaş GYO, Fer Yapı, Tekfen ve Extensa, gibi inşaat firmalarının projeleri ve Hilton, Anthill gibi bilinirliği yüksek konut-otel karması kompleksler yer alıyor. Bomonti’ye adını veren Bomonti Bira Fabrikası’nın konumlandığı arsanın bir bölümünün kültür-sanat merkezi olarak kullanılması da bölgenin cazibesini katlayan faktörler arasında.

Son 5-6 senedir inşaat şirketleri, bölgede ya arsa alarak ya da kat karşılığı markalı projeler inşa ediyor. Bomonti’de A+ ve A sosyo ekonomik grubunu hedefleyen projeler özellikle Maslak ve Levent’teki iş merkezlerinde çalışan ve üst gelir grubundan aileler tarafından tercih ediliyor. Bölgede rezidans tarzı projeler son yıllarda hızlanırken, projelerin tamamında sosyal tesis, havuz, fitness center, kapalı otopark gibi imkanlar yer alıyor.

Metrekaresi 40 bin lirayı gördü

Bomonti’de markalı konut piyasasının aktif olarak 1999 yılında başlarken o yıldan bu yana 60’a yakın firma bölgede rekabet halinde. Markalı konut projelerine bakıldığında metrekare fiyatlarının 7 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor. En yüksek fiyatlara sahip projeler gerek lokasyon gerek ulaşım ve manzara gibi faktörlerle birlikte ultra lüks hizmetler sunan projeler olarak belirtiliyor. Bölgedeki mevcut projelerin konumları, sunulan hizmetleri ve birim fiyatları göz önünde bulundurulduğunda üst seviye gelir grubuna hitap ederken, ana arterlere ve köprülere yakınlık nedeniyle yoğunlaşan yatırımların önümüzde dönemde daha da hız kazanması bekleniyor. Yükseklik avantajı ile Haliç ve Boğaz manzarasına sahip projelerin yükseldiği Bomonti üst gelir grubuna hitap ediyor ve zaman içerisinde, kentin önemli ve elit lokasyonlarından biri olması bekleniyor.

Anthill – Ant Yapı

Nidapark Bomonti – Tahincioğlu

Queen Central Park – Sinpaş GYO

Kuleli Evleri – Yıldırım Yapı

The House Residence – Yenigün İnşaat

Elysium Art Şişli – Ofton İnşaat

Keten Bomonti – Keten Grup

Modern Palas – Extensa

Now Bomonti – Now Gayrimenkul

Bomonti Palms Studios – Öger İnşaat

iTower – Fer Yapı

Bu haber 1112 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...