Bu bölgelere dönüşüm piyangosu vurdu

Bu bölgelere dönüşüm piyangosu vurdu

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm planı 202 hektar alanı kapsıyor. Mevcut 3 bin 340 binadaki toplam 12 bin ünite yıkılarak, 1000 yeni bina inşa edilecek ve ünite sayısı 24 bin olacak.

14 Kasım 2017 - 22:59

Ataşehir’de milyarlarca lira değerindeki gayrimenkul projelerine ve İstanbul Finans Merkezi’ne komşu olan Barbaros ve Yenisahra mahallelerinde beş yıl süren kentsel dönüşüm serüveninin sonuna gelindi.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre, Fikirtepe’den sonra İstanbul’da Anadolu Yakası'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi Ataşehir’de başlayacak. 2000’li yıllarda başlayan konut yatırımlarıyla orta ve üst gelir grubunu çeken, İstanbul Finans Merkezi üe iş dünyasını ağırlamaya hazırlanan üçgenin iki mahallesinde yenileme hareketi için gün sayılıyor.

PLAN MECLİS'E GELİYOR

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plam’nın mahkeme tarafından iptalinin ardından, yeni bir plan hazırlanmış ve İBB Meclisi tarafından Ekim 2014’te onaylanmıştı.

Ancak, planın hukuki açıdan sorunlu olması nedeniyle 1/5000’lik planın yenilenmesi kararlaştırılmıştı. İBB Meclisi, yeni planı 18 Aralık 2015’te kabul edilmişti. Yapılan itirazların ardından 15 Aralık 2016’da plana son şekli verildi ve imar planı çalışmalarında ise sona gelindi ve çalışmaların bu ay Ataşehir Belediye Meclisi’nin gündemine alınması bekleniyor. Onay sürecinin ardından, bölgedeki hak sahipleriyle daha önceden anlaşan geliştiricilere Mayıs 2018’den itibaren yapı ruhsatı verilecek.

15 KATLI APARTMANLAR

Yenisahra ve Barbaros Mahallesinde şantiye kuracak gayrimenkul firmaları arasında, Sinpaş Yapı, Tahincioğlu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Eroğlu, Yapı Merkezi, Başarır İnşaat, Platin Group, Mimtaş, Büyük Uzunlar ve Güneri İnşaat yer alıyor. 2018 yılının ikinci yarısından itibaren yıkım işlemlerinin başlamasının beklenildiği bölgede minimum 4 kat maksimum 15 katlı apartmanlara izin verildi.

Konut alanlarında emsal arsanın büyüklüğüne göre 1.25 ile 2.50 arasında değişiyor. Ticaret alanlarında da emsal 2.50’nin yükseklik ise 80 metrenin üzerine çıkamayacak. Bölgede faaliyet göstermesi beklenen firmalar tarafından çalışılan projelere bakıldığında, konut projelerinin ofis, mağaza ve sosyal tesisler ile de destekleneceği görülüyor.


Bu haber 1481 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...