YENİ NESİL PAZARLAMA TAKTİĞİ: MARKALAR ARTIK TÜKETİCİSİNE...

YENİ NESİL PAZARLAMA TAKTİĞİ: MARKALAR ARTIK TÜKETİCİSİNE DENEYİM HEDİYE EDİYOR

    Türkiye’nin ilk “tüketici teşvik ajansı” BA Life Marketing’in Türkiye’ye getirdiği yeni nesil pazarlama anlayışı ile markalar artık tüketicisine deneyim hediye ediyor

02 Haziran 2017 - 10:17

 

 

Türkiye’nin ilk “tüketici teşvik ajansı” BA Life Marketing’in Türkiye’ye getirdiği yeni nesil pazarlama anlayışı ile markalar artık tüketicisine deneyim hediye ediyor. BA Life Marketing’in Kurucusu ve CEO’su Evrim Mert’in Almanya ve İngiltere’de 10 yıllık deneyiminin sonucunda Türkiye’ye getirdiği, her bir alışverişi deneyim ile ödüllendiren tüketici teşvik kampanyalarını kullanan 80’in üstünde marka bulunuyor. Deneyim ödüllerini temel alan kampanyaların yarattığı satış artışı ise sektörüne göre yüzde 30 ile 600 arasında değişkenlik gösteriyor.

 

Şirketlerin satışını artıran ve tüketiciyle aralarındaki bağı güçlendiren BA Life Marketing’in pazarlama anlayışı sayesinde markalar artık çekilişsiz kurasız müşterilerine deneyim hediye ediyor. Temel amaçlarının tüketici ve marka arasında duygusal bağ kurmak olduğunun altını çizen BA Life Marketing’in Kurucusu ve CEO’su Evrim Mert, “Tüketicinin satın alma tercihini yaparken şaşırması ve de en önemlisi kendisini ayrıcalıklı hissetmesi amacıyla yola çıktık” dedi. Almanya ve İngiltere’deki 10 yıllık deneyiminin sonucunda Türkiye’ye getirdiği yeni nesil pazarlama anlayışının önemini vurgulayan Mert, “Tüketicinin uzun serüvenine baktığımızda,  artık hep aynı şeyleri görmekten sıkılmış olduğunu görüyoruz. Raflarda hep aynı ürünler, her birinin ihtiyaç doğrultusunda özellikleri birbiri ile aynı veya çok yakın. Bu anlamda tüketici karşısındaki standart bir ürün yerine ona yeni bir tecrübe sunan bir marka varsa, onu tercih ediyor. Burada tüketiciyi sosyal olmaya davet eden, her zaman yapmak isteyebileceği yeni bir deneyimi ayağına getiren bir süreç var. Tüketiciye sunulan deneyim ile de marka sadakati başlamış oluyor” diye konuştu.

 

Çekilişsiz kurasız herkese ödül

 

80’in üzerinde markaya pazarlama çözümleri sunduklarını belirten Evrim Mert, “Tüketicide heyecan yaratacak ‘teşvik kampanyaları’ kurguluyor ve kampanyaları marka adına baştan sona yürütüyoruz. Bunu yaparken de, çekiliş gibi etkisi olmayan, ‘Şanslı kişi ben olur muyum?’ sorusunu ortadan kaldırarak herkesi ödüllendiriyoruz” dedi.

 

4 milyon tüketiciye ulaştı

 

Düzenledikleri kampanyalar ile FMCG sektöründe ortalama yüzde 100-600 arası satış artışı yakaladıklarını belirten Mert, “Bugüne kadar kampanyalarımız ile 4 milyona yakın tüketiciye ulaştık. Online veya perakende mağazacılıkta satışların kampanya döneminde bir önceki kampanyasız dönem ile karşılaştırıldığında iki katına çıktığını veya ortalama yüzde 30 artış yaşandığını görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 1236 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...