Okul alışverişi için birbirinden farklı ve özel 11 ipucu

Okul alışverişi için birbirinden farklı ve özel 11 ipucu

Okul alışverişi için birbirinden farklı ve özel 11 ipucu Yeni okul dönemi için okul alışverişi başladı

30 Eylül 2016 - 19:39

Okul alışverişi için birbirinden farklı ve özel 11 ipucu
Yeni okul dönemi için okul alışverişi başladı. Sadece okul kıyafetleri veya kırtasiye malzemeleri alarak okul alışverişi tamamlanması yeterli değil. Çocuğunuzun yıl boyunca ders çalışmaktan dinlenmeye, arkadaşlarını ağırlamaktan hobilerine zaman ayırmaya kadar günlük yaşamlarının önemli bir parçasını geçireceği odaları için de uygun bir alışveriş listesi hazırlamak gerek. İşte ilkokuldan üniversiteye kadar her yaş grubundan öğrencinin keyifle kullanabileceği, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmesine imkan sağlayan, onları özel hayatlarında mutlu, eğitim hayatında başarılı olmaya teşvik edecek odalar için birbirinden özel 11 ipucu.
Yatak, çalışma masası, gardrop, kitaplık... Hepsi bir arada olsun, odan sana kalsın!
Yatak, çalışma masası, kitaplık, gardırop. Okul öncesi, neredeyse tüm odayı tek seferde, pratik bir şekilde yenilemek ranza kombinasyonları ile mümkün. Üstelik tüm temel ihtiyaçları bir arada sunan bu kompakt çözüm ile alandan kazanmak da son derece kolay. Canlı renk seçenekleriyle istediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz bu kombinasyonlar, okul öncesi alışveriş listenizden tek seferde bir çok kalemin üzerini çizebilmeniz için en uygun çözüm.
Başarının ilk sırrı, iyi bir uyku...
Düzenli bir uyku, verimli bir okul gününün ilk kuralı. İyi bir uyku içinse konforlu bir yatak işin olmazsa olmazı. Sertlik dereceleri ve farklı malzemeleri ile değişen uyku alışkanlıklarına uygun yatak ve şilte seçenekleri arasından uygun olanını seçmek bu noktada büyük önem taşıyor. Farklı kalınlıklarda ve sıcaklık seviyelerine uygun yorganlar ve değişen uyku alışkanlıklarına göre seçilebilen, çeşitli yumuşaklık seviyesinde, eşit ısı dağılımı sağlayan yastıklar, arasından seçim yapılması gereken ürünlerden. Doğru yatak, yorgan ve yastıklar sayesinde yatağından uykusunu almış ve dinlenmiş olarak kalkan öğrenciler, başarılı bir okul gününü garantiliyor.

Rahat bir çalışma ortamının önemi...

Zaman zaman yoğunlaşan ders programları ve ödevler, evde uzun çalışma saatlerini beraberinde getirebilir. Bu gibi dönemlerde konforlu bir çalışma ortamının hazır olduğundan emin olmalısınız. Uygun bir çalışma masası ve ergonomik bir çalışma sandalyesi, uzun süren çalışma saatlerinde öğrencilerin rahatlığı ve konsantrasyonları için destek olacaktır. Çalışma performansını artırmak için, sandalye yüksekliğinin ayarlanabilir olmasına, tekerlekleriyle her yöne dönebilmesine ve oturma yerinin derinliğine dikkat edin. Tüm defter, kitap, kırtasiye malzemelerinin yanı sıra kişisel eşyalara da saklama alanı sunabilen çalışma masaları ise her öğrenci odasının olmazsa olmazı.
Farklı fonksiyonlar için uygun aydınlatmalar...
Çalışma masasındaki ve odadaki aydınlatmalar hem göz sağlığı için, hem de farklı durumlara uygun ortamların oluşturulmasında önemli. Ödev yaparken, ders çalışırken veya sınava hazırlanırken odanın çok karanlık ya da çok aydınlık olmaması gerekir. Arkadaşların ağırlandığı saatlerde veya yatmadan önce kitap okumak veya müzik dinlemek içinse farklı aydınlatmalara ihtiyaç duyulabilir. Masa lambaları, çalışma lambaları, abajurlar ve hatta ışık seviyesi ayarlanabilir aydınlatmalar gibi farklı durumlara özel aydınlatma çeşitleri ile huzur dolu bir yaşam alanı yaratılmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Çalışmanın en renkli hali!
Hayal dünyalarındaki gibi özgür olmak isteyen öğrenciler, çalışma masalarında ve odalarında kendilerine özgü bir düzen oluşturuyorlar. Çalışma esnasında etrafta dağınıklık yaratan eşyaların bulunmaması, kullanılmayan kâğıt, kalem, kitap ve defterlerin yerli yerinde durması. Öğrencilerin dikkatlerini toplamalarını sağlıyor ve derse ayırdıkları zamanın kalitesini arttırıyor. Sadece fonksiyonel olmakla kalmayıp aynı zamanda öğrencilerin yaşam alanlarına renk katacak çeşit çeşit kırtasiye malzemesi ve farklı boyutlarda kutu ve saklama çözümleriyle hem kolayca bir düzen kurulmasına olanak sağlayıp, hem de bu yaşam alanlarına bir kişilik kazandırabilirsiniz.
Dinlenmeye ve sosyalleşmeye zaman ayırmanın önemi...
Başarılı bir okul yaşamı için, dinlenmenin ve sosyalleşmenin önemi asla göz ardı edilemez. Dersten arta kalan zamanını odasında geçiren, hobileriyle ilgilenen, sevdiği kitapları okuyan ve bilgisayar kurdu olan öğrencilerin rahat bir koltuğa ihtiyaçları olacaktır. Kılıfları çıkabilen ve rahat bir oturuş sağlayan fonksiyonel koltuklar, yalnızca öğrencilerin kendilerine ayırdıkları zamanlarda değil. Arkadaşlarını odalarında ağırladıkları zamanlarda da önemli bir ihtiyacı giderecektir. Özellikle yatıya kalacak arkadaşlar için gündüz rahat bir sohbet alanı oluşturan koltukların gece olduğunda yine rahat birer yatağa dönüşebilmeleri fonksiyonel bir çözümdür. Bu sayede sohbet gece dahi devam edebilir.
Onlarla büyüyen mobilyalar...
Küçük metrekareleri verimli kullanabilmek için, bazen kardeşlerin bir odayı paylaşmaları gerekebiliyor. Eğer bir oda içerisinde herkesin kendi yaşam alanını oluşturabileceği çözümler sağlanabilirse, çoğu zaman kardeşlerin bir odayı paylaşmaları eğlencenin eksik olmayacağı, neşe dolu yaşam alanları anlamına gelir. Çocukluk veya gençlik dönemlerinde odasını kardeşiyle paylaşmış olan hangimiz gece yataklarımıza uzandığımızda ettiğimiz sohbetleri. Birlikte izlediğimiz filmleri. Arada çıkan ufak tartışmaların arkasında gelen barışmalarımızı hatırlamıyoruz ki? Kardeş ile oda paylaşmak, en eğlenceli anıların, neşe dolu yılların garantisidir. Boyu ayarlanabilir masa ve yataklar aynı odayı paylaşan kardeşler için uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilecek çözümlerdir.
Kolayca düzeni sağlayın!
İlkokul öğrencilerinin oyuncakları, lise ve üniversite öğrencilerinin kitapları, dergileri, DVD’leri gibi kolayca dağılabilen objeleri bir araya getirerek düzenli bir yaşam alanı yaratmak. Özellikle okul döneminde gerçekten çok önemli. Okuldan döndükten sonra odayı toplamaya en az zamanı ayırıp; derslere, ödevlere ve hobilere en fazla zamanı ayırabilmek için duvara asılabilen renkli sepetler, yatakların altına girebilen kutular gibi saklama çözümleri, kullanışlı alternatifler var.
Dolup taşmayı bekleyen kitaplıklar...
Kitaplıklar belki de bir öğrenci odasının en önemli mobilyalarından biridir. Gerek ders kitaplarını, gerekse hobi amaçlı okunan kitapları, yeri geldiğinde ise kitap dışındaki aksesuaları düzen içinde tutabilen kitaplıklar, aynı zamanda öğrencilerin yaşam alanlarının en göz önünde olan kısımlarından. Bu sebeple hem fonksiyonel, hem de güzel tasarımlı kitaplık seçenekleri bu yıl da okul öncesi alışverişi için en önemli kalemlerinden olacak.
Eğlenceli tekstiller...
Gün geçtikçe gelişip büyüyen, odasını zevkine uygun şekilde düzenlemek isteyen öğrencilere, kendini ifade etmeleri için fırsat vermek gerekir. Öğrenci odalarında bunu yapabilecekleri en uygun alanalar yatak tekstilleri. Perdeler ve halılar olabilir. İstedikleri rengi ve deseni seçen öğrenciler, hem kendilerini ait hissettikleri yaşam alanlarında vakit geçirmek konusunda daha motive olabilir. Hem de arkadaşlarını, kişiliklerini kattıkları odalarında ağırlamaktan zevk alabilirler. Doğru tekstil seçiminin ayrıca sağlıklı bir uykuya ne derece önemli bir katkısı olduğu ise tartışılmaz bir gerçek.
Eğlenceyi ciddiye alın!
Okul dönemi demek eğlenceye ara vermek demek değil. Öğrenclerin verimli bir okul dönemi için her zaman eğlenmeye ve motivasyona ihtiyaçları vardır. Öğrencilerin yaşam alanlarının, eğlencenin doğal bir parçası olabilmeleri için led’li disko topu şeklinde aydınlatma veya yarış pisti desenli halı gibi önerilere evinizde yer açın.

 

 

Bu haber 847 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...