Karayipler'de vatandaşlığa kasırga indirimi

Karayipler'de vatandaşlığa kasırga indirimi

Birçok insan özellikle Avrupa ülkelerinde vatandaşlık hakkı kazanmak için çeşitli bedeller ödüyor. Kimi gayrimenkul alıyor, kimi yatırım yapıyor. En kolay vatandaşlık hakkı veren Karayipler'de Irma kasırgası sonrasında vatandaşlık maliyetlerinde indirim yapıldı...

23 Ekim 2017 - 18:57

Karayip en kolay vatandaşlık veren ülkeler arasındaydı. 1 Kasım'a yaşanan Irma kasırgası felaketi sonrasında Karayio adalarının bazılarında özel indirim dönemi başladı. Vatan Gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan'ın haberine göre; 240 bin dolarlık vatandaşlık maliyeti 31 Mart'a kadar kampanya ile 180 bin dolara kadar inecek.

2008 yılında yaşanan finansal krzi sonrasında birçok ülke oturum programları ve vatandaşlık programları başlatarak yeni bir gelir kapısı elde etmenin yollarını aradı. Bu ülkeler arasında Portekiz, Yunanistan, Malta, İspanya bulunuyor. 
 
Karayipler'deki vatandaşlığın temel sebebi ekonomik

Karaip adalarındaki vataşlık programlarının asıl nedeni ekonomik. St.Kitts & Nevis ve Antigua & Barbuda'da Irma kasırgasının yarattığı tahribat sonrası ihtiyaç duyduğu acil fonları elde edebilmek için vatandaşlık programlarında indirime gidildi.  Antigua & Barbuda'da 240 bin dolar olan vatandaşlık maliyeti 180 bin dolara indirildi. 

Yunanistan Türkler'in radarında

Türkler krizle boğuşan Yunanistan'ı radarı altına aldı.  Yunanistan en az 250 bin Euro gayrimenkul yatırımı yapan AB dışı ülke vatandaşlarına Yunanistan'da sürekli oturum hakkı veriyor. Nisan 2017 istatistiki bilgilerine göre; Yunanistan'da gayrimenkul yatırımı yoluyla toplam 1.684 oturum başvuru yapıldı. Türkiye'den Yunanistan'a yapılan başvurularda Şubat-Nisan 2017 arası yüzde 50 artış görüldü. 
 
 

Bu haber 1559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...