Elektrik Faturası Nasıl Azaltılır?

Elektrik Faturası Nasıl Azaltılır?

Ev geçindiren herkes tasarruf etmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Siz de kullanacağınız bazı yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz.

27 Aralık 2017 - 21:21 - Güncelleme: 27 Aralık 2017 - 21:30

-Elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlar dolayısıyla herkes yüksek gelen faturaları düşürmenin yollarını arıyor. Bu durumda en büyük görev ise ev hanımlarına düşüyor. 

-Evde yapılan bazı tasarruflarla kabarık gelen faturalarınızı indirerek bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. 

İŞTE ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMENİN 7 YOLU: 

1-Elektronik bir cihaz alırken enerji verimliliği A, A+, A++, A+++ cihazları tercih edin. Bu cihazlar daha az enerji ile çok daha fazla iş yapar.

2-Buzdolabınızı güneş alan bir yere veya radyatör, fırın gibi ısı kaynaklarının yanına koymayın. Buzdolabı dışarıdan ısı aldıkça içini soğutması zorlaşır ve elektrik tüketimi artar.


3-Yemek pişirirken fırının kapağını gerektiğinden fazla açmayın. Kapağı her açışta fırın sıcaklığının 25-30 derece düştüğünü unutmayın. Ayrıca cam ve seramik kaplar tercih ederseniz fırın sıcaklığını 15 derece düşürebilirsiniz.


4-Çamaşırlarınızı yıkarken makineyi tam kapasite çalıştırdığınızdan emin olmalısınız. Çamaşırları bastırdığınızda tamburla arasında bir karış boşluk kalmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ekonomik programı uygulamalısınız.


5-Bulaşıklarınızı makinede yıkayın. 60 derece sıcaklık yerine, 50 derecede yıkayarak da yüzde 10 daha az enerji tüketebilirsiniz.


6-Çamaşırlarınızı nemli olarak ütülerseniz ütünüz daha az enerji harcar. Ütü alırken buhar ayarı ve buhar kapasitesi yüksek olan bir model seçmeyi unutmayın. Ütünüzün kendi kendine kireç tabakasını temizleyebilmesi de önemli.


7-Elektrik süpürgesinde torbalı yerine su haznelileri tercih edin. Süpürgeniz torbalıysa süpürmeden önce torbasını boşaltın ki çekim gücü düştüğü için enerjiyi boşa harcamasın.



Bu haber 3045 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...