Altın Vize ile Türkler Yunanistan'a akın etti

Altın Vize ile Türkler Yunanistan'a akın etti

Yunanistan'da uygulanan "Altın Vize" gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Yunanistan'da, son 4 yılda oturum izni alan Türklerin sayısı 161'e ulaştı.

18 Ekim 2017 - 20:59 - Güncelleme: 18 Ekim 2017 - 22:06

Yunanistan'da başlayan "Altın Vize" uygulaması gayrimenkul sektörünü canlandırdı. Altın Vize ile  emlak fiyatları ve 250 bin avronun üzerindeki yatırıma karşılık 5 yıllık oturma izni imkanı sağlanıyor. 

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Yunanistan'da, son 4 yılda oturum izni alan Türklerin sayısı 161'e çıktı. Uzmanlar gelen ilginin avantajlı piyasa koşulları sebebiyle yatırım isteğinden kaynaklandığını söylüyor. 

Yunanistan Yatırım Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, son 4 yıl içerisinde toplam 2 bin 14 kişi, "Altın Vize" uygulamasından faydalanarak 5 yıllık oturum izni aldı. Sıralama şırasıyla şu şekilde; 850 kişiyle Çin, 388 kişiyle Rusya, 161 kişi ile Türkiye. Türkiye'yi ise Mısır ve Lübnan izledi. 

Bir kişi bile buraya gelip yerleşmedi

Atina'da emlak danışmanlığı yapan Kostis Arslanoğlu, AA muhabirine açıklama yaptı.Arslanoğlu, Türk yatırımcıların yaklaşık iki senedir Yunanistan'da emlak sektörüne ilgisinin artmaya başladığını ifade etti. 
 
Türklerin Yunanistan'da yaşamak için emlak almadığının altını çizen Arslanoğlu, "Bizim işlem yaptığımız bir kişi bile buraya gelip yerleşmedi. Çoğu kiralıyor. Geliri oluyor. Aynı şekilde vize konusunda yaşadıkları sıkıntılar varsa, vize konusunu halletmiş oluyorlar. Beş senelik bir oturum izinleri oluyor." dedi. 

Kimsenin kaçtığı yok

Türklerin Yunanistan'daki artan ilgisinin "yatırım" olduğunu ve "kaçma" olmadığını söyleyen  Arslanoğlu, "Çünkü fiyat çok uygun. Prim yapması çok muhtemel ve kira geliri de çok güzel. Kimsenin kaçtığı yok." dedi. 
Arslanoğlu, Atina'da gayrimenkul piyasasının avantajlı bir durumda olduğunu söyledi. Arslanoğlu, "Yunanistan 2008'den itibaren iktisadi, finansal bir kriz yaşıyor. Atina, başkent olarak krizden en çok etkinen yer. 2008'de 100 bin avroluk olan bir mülk bugün 50 bin avroda. Atina'da fiyatlar uygun." ifadelerine bulundu. 

Emlak piyasası gelecek vadediyor

Atina'da emlak danışmanlığı yapan Pia Vafiadou, emlak piyasaısnın gelecek vaddettiğini ifade etti. Vafiadou, kriz sonrasında fiyatların düşmesiyle Yunanistan'da gayrimenkul yatırımına Çin, Rusya ve Arap ülkelerinden ilginin artmaya başladığını belirtti. 

Bu haber 1552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...