Evde kokteyl servisi nasıl yapılır?

Evde kokteyl servisi nasıl yapılır?

Ev davetlerinde kokteyl servisi yapmanın da incelikleri var

29 Ocak 2016 - 15:45

Ev davetlerinde kokteyl servisi yapmanın da incelikleri var.

Evde misafir ağırlarken, içki ikram etmek istediğinizde, bunu şık ve doğru biçimde yapmanız, iyi bir ev sahibi olduğunuzun göstergelerindendir. İçki ikramını yaparken, profesyonel barmenlerin daima dikkat ettikleri bazı kurallara uymanız gerekir.

 Her kokteyl, farklı kadeh seçimi gerektirir. Kadehlerin temiz ve çiziksiz olmasına özen gösterin. Kadeh içki servisinden önce soğutulmuş olmalıdır. Eğer içkiyi buz ile servis ediyorsanız, kadehin içine önce buzu, daha sonra içkiyi koymanız uygundur. Buzsuz ikram edeceğiniz içkilerde kadeh mutlaka önceden soğutulmuş olmalıdır.



Kadehi soğutmanın en iyi yolu; kısa bir süre için buzlukta tutmak ya da daha uzun süre boyunca buzdolabında tutmaktır. Bir diğer yöntem de, kadehin içini buz ile doldurmaktır. İçki ikramından hemen önce, kadehteki buzları boşaltıp, içkiyi doldurabilirsiniz. Kadehin parmaklarınızdan dolayı ısınmasını önlemek için, ikramı sapından tutarak gerçekleştirin.

İçki ikram ederken, daima kokteyl peçetesi veya bir bardak altlığı kullanmak gerekir. Kokteyl kadehlerini süsleyerek, içki ikramınızı zenginleştirebilirsiniz. Bunun için içkinin ve kadehin rengini ve yaratmak istediğiniz ambiyansı göz önünde bulundurabilirsiniz. Kontrast renkler genellikle göze hoş görünür ve dikkat çeker.

Evinizde misafirlerinizi ağırlarken, içki ikramını doğru şekilde yapmak için doğru kadeh seçimi ve ikram incelikleri konusunda özen gösterdiğiniz sürece, misafirlerinizden tam not alırsınız. Buna biraz da yaratıcılık ekleyerek, kadehleri süslerseniz, kokteyl ikramınız son derece başarılı olur.

Bu haber 801 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...