Emlakçıdan Ev Alacaklar Dikkat

Emlakçıdan Ev Alacaklar Dikkat

İnşaat sektörü hareketlenince emlakçı sayısı da arttı. İşinin ehli olan almayan herkes emlakçı oldu. Böyle olunca mağduriyetler de arttı. İşte emlakçıdan ev alacaklara kritik öneriler…

24 Ocak 2018 - 21:16

Konut sektörünün hareketlenmesiyle birlikte emlakçı sayısı da arttı. İşi bilen bilmeyen herkes emlakçı oldu. Hal böyle olunca mağduriyetler de arttı. 

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, emlakçıdan ev alacıkları uyardı. 

MÜŞTERİLER ALDATILIYOR 
Düşük fiyatlı ev ilanları ile müşterilerin aldatıldığını belirten Koçal, ofise gelen müşterilere farklı bahanelerle başka konutları satmaya çalıştıklarını söyledi. 

Son dönemlerde müşterilerin kendilerine asılsız konut ilanı konusunda çok sık başvurduğunu belirten Koçal, bazı emlakçıların müşteri çekmek için gerçeği yansıtmayan ilan verdiklerini belirtti. 

UCUZ EV İLANLARINA KANMAYIN
Amaçlarının gerçek dışı ilanlarla müşterileri ofise çekerek portföylerindeki başka ürünleri satmak olduğunu vurgulayan Koçal, “Ucuz ve cazip bir ürün ilanı ile tüketiciyi ofislerine çekerek portföylerinde bulunan daha yüksek tutarlı başka ürünleri pazarlamak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre cezai işlem gerektirmektedir" dedi. Koçal, bu tür emlakçıların esnaf odasına şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.

 "EVİ GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN"
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük ise tüketicileri tanımadıkları kişilere hizmet bedeli gibi bir ücret göndermemeleri konusunda uyardı. Evi görmeden asla kaparo vermeyin diyen Küçük, “Herhangi bir mağduriyet yaşandığında tüketici hakem heyetlerine müracaat edilmeli, internet siteleri ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne şikayet edilmelidir” dedi.

Bu haber 3617 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...