ENKA İnşaat TEİD üyeleri arasına katıldı

ENKA İnşaat TEİD üyeleri arasına katıldı

24 Eylül 2018 - 12:35


2010 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımıyla bugün 140’a yakın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği TEİD'in üyeleri arasına ENKA İnşaat da katıldı.

 

TEİD’in üyeleri, bugün Türkiye GSMH'nın yüzde 15'ini oluşturan ve 200.000'in üzerinde çalışanı istihdam eden önde gelen kurum ve kuruluşlardan oluşuyor. İş dünyasının yoğun desteğini alarak üye sayısını düzenli olarak artıran TEİD’e katılan yeni üye, Türkiye‘nin global müteahhitlik firmalarından ENKA İnşaat oldu.

 

Şarık Tara ve Sadi Gülçelik tarafından 1957 yılında kurulan ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş., Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olmasının yanı sıra, 1982 yılından bu yana ENR En İyi Uluslararası Müteahhitler arasında yer almaktadır. İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapan Mehmet Tara, şirket yönetimini üstlenen Tara ailesinin üçüncü kuşak temsilcisidir. Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer alan ENKA, 2017 yılında şirketin başlıca faaliyet alanlarında yürütmüş olduğuoperasyonlarla 2,9 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi. ENKA, 6 milyar dolardanfazla piyasa değeri ile Borsa İstanbul (BIST)’de işlem görmektedir. ENKA, bugüne kadar Türkiye’de toplam 7 milyar dolar sözleşme bedeli tutarında 123 proje tamamlamış ve yurtdışında toplam 38,5 milyar dolar sözleşme bedeli ile 393 projeye imza atmış bulunmaktadır.

Bu haber 628 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...