Evinizin havasını değiştirecek dekorasyon önerileri

Evinizin havasını değiştirecek dekorasyon önerileri

Giyimde olduğu gibi ev dekorasyonunda da moda trendleri her yıl merakla takip ediliyor. Evlerinde modern ve trend değişiklikler yapmak isteyenler, ipuçlarından yararlanarak stil sahibi evler dekore edebiliyor.

29 Kasım 2017 - 22:57

Dekorasyon önerilerini dikkate alarak yapacağınız değişikliklerle siz de evlerinizi modaya uydurabilir, yaşam alanlarınızı güzelleştirebilirsiniz. Ayrıca yılbaşının yaklaşmasıyla beraber, yılbaşı hediyesi konusunda da tercihinizi dekorasyondan tarafa kullanabilirsiniz.


Pastel Aşkı Başrolde


Son yıllarda yükselen pastel trendi hala ivmesini koruyor. Toprak tonların, rustik mobilyaların ön planda olduğu dekorasyonlar trend olurken 80'li yılların dekorasyon modasının izleri de günümüze geliyor. Kızıl tonlar, mat seramik dekoratif aksesuarlar, kil ürünler evlerin odalarında sıklıkla yer alıyor. Mutfak masası üstü çömlek kaplarla dekorasyona renk katarken, duvarlara kilden ve çamurdan yapılmış tabaklar yeniden asılıyor. Pastel renklerle sıcaklığın korunduğu iç alanlarda, söylem birliğinin de izi sürülüyor. Kıyafetlerde de yer alan slogan modası ev dekorasyonunda da kendini gösteriyor. Duvarlardaki tablolarda slogan ifadeler yer alırken, etamin işlemelere yazılar yazılarak tv ünitesi üstüne panolar oluşturulabiliyor. Pudra rengi, toz mavi, bej ve kahverengi türevlerinin oluşturduğu pastel konsept, bordo çerçeveler, büyük karakterli yazılar ve büyük duvar panoları ile tamamlanarak modernize ediliyor.


Zıtlıkların Uyumunu Keşfedin

Mat zeminler moda olurken parlak detaylar da dekorasyon içinde göze çarpıyor. TV ünitesi gibi büyük mobilyalarda mat yüzeyler trend olurken parlak kulplar, parlak demirler mobilyaların matlığını kırıyor. Şıklık kadar fonksiyonelliğin de önem kazandığı yeni nesil dekorasyon modasında doğallığın çizgisi bozulmuyor. Kütük mutfak masası, salon sehpası ve yemek odası takımları doğal ahşabın görkemini göz önüne seriyor. Doğal ahşap aksesuarlar country tarzı mobilya bulunduran evlerde de görünüme doğallık katmak için kullanılıyor. Zıtlıkların uyumunun keşfedildiği sezon trendlerinde halat ipler, metal borular, çakıl taşları sık sık göze çarpıyor.

Örgü Bu Sezon Çok Moda


Hayır, örgü kazaklardan bahsetmiyoruz. Örgü ev dekorasyonu modasında da öne çıkarak salonlarınızı, yatak odalarınızı ısıtmaya geliyor. El örgüsü görünümündeki halılar, aksesuarlar, abajurlar, duvar panoları ve yatak başlıkları göz okşarken örtülerde de örgüler tercih ediliyor. Kılıflar, battaniyeler, minderler, yastık kılıfları ve masa örtüleri örgü ile buluşuyor, örgü her türlü yaratıcı tasarımı evinize getiriyor. Evde kendiniz de yapabileceğiniz, hazır da satın alabileceğiniz örgü ürünler, şıklığıyla kışın soğuğunu unutturuyor. Özellikle Nordik esintiler, örgülerin otantik havasını ortaya çıkarıyor.


Geometrik Desenlere Biraz Egzotik Fon Ekleyelim


Kareler ve dikdörtgenler geçtiğimiz yıl özellikle zeni ve duvar döşemelerinde çok modaydı. Bu yıl dekorasyon trendleri floral ve egzotik desenlerle geometriyi destekliyor. Büyük yapraklı bitkiler karo yer döşemelerinin üstünde renk oluşturuyor, geometrik desenli duvar kağıtları yapraklı ve yeşil renk tablolarla bir arada kullanılıyor. Özellikle koltuk döşemelerinde, perdelerde ve halılarda büyük yapraklı egzotik bitkiler bu yıl sık sık görülüyor. Bitki desenleri dekorasyonda sizi biraz korkutuyorsa mutfak masası üstüne bir örtü ile gözünüzü alıştırmaya başlayabilirsiniz.

Gri ile Barışalım


Yıllarca geleneksel Türk evlerinden uzak tutulan gri renk, modern tasarımlarla salonlara geri dönüyor. Duvar rengi olarak ve koltuk döşemelerinde sıklıkla kullanılmaya başlayan gri renk, pembe ve bejlerle kombinleniyor. Mobilyalarda mermer, bakır, pirinç, pastel, seramik ve hasır kullanılarak grinin soğukluğu ortadan kaldırılıyor. Örneğin; gri bir yer döşemesinin üstüne mermer ve TV ünitesi ekleyerek hasır aksesuarlarla TV köşenizi renklendirebilirsiniz.
Kendi evinin mimarı olmak isteyenler yılın trendlerine göz kırpan dekorasyon seçimleri ile evlerini dekorasyon dergilerine açmaya hazır hale getiriyor. Misafirlerinizin kıskanacağı, enerjinizi tazeleyecek seçimlerle evinizin havasını değiştirebilir; modern tasarımların gücünü evinizin her köşesinde keyifle kullanabilirsiniz.

Bu haber 5821 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...