FOLKART “Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması”na göre,...

FOLKART “Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması”na göre, marka bilinirliği en yüksek ve en çok güven duyulan şirket oldu

27 Eylül 2018 - 16:47

FOLKART, EN GÜVENİLİR YAŞAM MARKASI

FolkartColor Araştırma Şirketi tarafından İzmir’de yapılan “Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması”na göre, marka bilinirliği en yüksek ve en çok güven duyulan şirket oldu.

Kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar 11 farklı projeyi tamamlayarak teslim eden Folkart, İzmir’de inşaat şirketleri arasında en çok tavsiye edilen yaşam markaoldu.

İzmir’de bugüne kadar inşa ettiği modern, yenilikçi ve çarpıcı yaşam alanları ile dikkat çeken Folkart, en çok güvenilen, en çok bilinen ve en çok tavsiye edilen şirket oldu. ColorAraştırma Şirketi tarafından yaklaşık 1000 kişi ile yapılan görüşmeler ışığında hazırlanan Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması’na göre, Folkart’ın marka bilinirliği yüzde 95,5’ten yüzde 97,3’e ulaştı. Aynı araştırma verilerine göre Folkart’ın güvenilirliği yüzde 92.2 olarak ölçümlendi.  Folkart’ın “Tavsiye Edilme” oranı ise yüzde 90 olarak belirlendi. 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart’aolan güveniniz için tüm İzmirlilere teşekkür ederim” dedi. Araştırma hakkında bilgi veren Mesut Sancak, son olarak 2016 yılında yapılan araştırmanın bu yıl tekrarlandığını ve çok daha kapsamlı olarak yapıldığına işaret etti. Sancak, İzmir’in çeşitli ilçelerinden seçilen yaklaşık 1000 kişi ile yapılan görüşmeler ışığında araştırmanın sonuçlandığını kaydetti. 

Sancak, “2011 yılında kurulan Folkart’a olan güvenin her geçen yıl artması bizlere gurur veriyor. Folkart’ın en çok tavsiye edilen ve en çok tanınan marka olması da ayrı bir önem taşıyor. Bize duyulan güvene layık olmak için en mükemmelini, en iyisini, en güzelini ortaya çıkarmak için çalışacağız. Bize duyduğunuz güven için teşekkür ederim” diye konuştu.

MARKA BİLİNİRLİĞİ VE ALGISI ARAŞTIRMASI 

Marka Bilinirliği ve Algısı Araştırması, Color Araştırma Şirketi tarafından Temmuz ve Ağustos aylarında İzmir’in farklı ilçelerinden seçilen yaklaşık 1000 kişi ile görüşülerek yapıldı. 

Araştırmada, “Yeni bir konut satın alma kararında inşaat şirketinin kim olduğu, doğru bir seçim için ne kadar önemli olduğuna” yönelik soruya, deneklerin yüzde 98.1’i inşaat şirketinin markasının önemli olduğunu belirtti. 

EN YÜKSEK MARKA BİLİNİRLİĞİ

Folkart’ın marka bilinirliği konusunda yapılan çalışmada ise marka bilinirliği oranı yüzde 97.3 olarak tespit edildi. Folkart, İzmir’de faaliyet gösteren inşaat firmaları arasında en yüksek bilinme oranına sahip oldu. Folkart’ın 2014 yılında yüzde 57 olan bilinme düzeyi, 2015 yılında yüzde 85, 2016 yılında ise yüzde 95.5’e yükselmişti. 

 

 

 

 

 

 

FOLKART’I TANIMLAMA

Araştırmaya katılan deneklerin “Güvenilir Bilgi Edinme Kaynakları” hakkında verdikleri cevaplarda ilgi çekici oldu.Deneklerin yüzde 53.2’si inşaat projesini yerinde ziyaret ederek ve örnek daireyi görerek fikir edinilmesini güvenilir bilgi edinme kaynağı olarak ifade etti. Araştırmada Folkart,denildiğinde genel olarak ilk akla gelen ifadeler olumlu olarak belirtildi. Folkart’ı “gökdelenler, ikiz kuleler”, “Şık, estetik, gözalıcı, güzel tasarımlar, “Sağlam ve kaliteli yapılar” olarak tanımlayanların yanı sıra çarpıcı ifadeler de yer aldı. Folkartayönelik diğer tanımlamalarda ise, güvenilir, teknolojiyi iyi kullanan, lüks yaşam, samimi, güler yüzlü, yaratıcı,mükemmellik/kusursuzluk, modern/çağdaş, prestij/itibar/saygınlık gibi ifadeler kullanıldı. 

EN GÜVENİLİR ŞİRKET

İzmir’de en çok güvenilen inşaat firmalarının sorulduğu araştırmada Folkart, yüzde 92.2 ile en çok güvenilen şirket oldu. 

MEMNUNİYET HER YIL ARTIYOR

Folkart’ın memnuniyet oranı ise her geçen yıl artıyor. 2014 yılında yüzde 83, 2015 yüzde 82.6, 2016 yılında yüzde 90.3 iken 2018 yılında ise yüzde 92’ye yükseldi. 

EN ÇOK TAVSİYE EDİLEN ŞİRKET

Folkart’ın tavsiye edilme düzeyi ise yüzde 90.2 olarak ölçümlendi. Böylece diğer markalar arasında da en yüksek seviyede bulunuyor.

Bu haber 775 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...