Folkart Yapı, 850 Milyon TL’lik Yatırım Değeriyle İzmir’de...

Folkart Yapı, 850 Milyon TL’lik Yatırım Değeriyle İzmir'de "FOLKART VEGA" Projesini Hayata Geçiriyor

12 Ekim 2018 - 15:22

ATIRIM MEGA

FOLKART VEGA

 

Adını Lir takım yıldızındaki en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, 843 konut ile 53 ticari alandan oluşuyor. FolkartVega’nın lansmanı “yıldızlar kadar parlak, İzmir kadar eşsiz...” söylemiyle İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı.

 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Güzel İzmir, Türkiye’nin en çok değerlenen, en hızlı gelişen şehirlerinin başında geliyor. FolkartVega da, bugüne dek hayata geçirdiğimiz, en özel projelerden biri” dedi. Sancak, yatırımlarını sürdüreceklerini, Vega’nın yeni yıldız olacağını belirtti.

 

ŞEHRİN EN PARLAK PROJESİ

İzmir merkezli Folkart Yapı, 850 Milyon TL’lik yatırım değeriyle, adını en parlak yıldız VEGA’danalan yeni projesini, İzmir’in en merkezi noktasında, Alsancak ile Halkapınar arasında, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, her noktasından panoramik körfez manzarasına sahip bir konumlanma ile hayata geçiriyor. Yeni proje, şehrin en iddialı ve en parlak projesi olarak adlandırılırken Folkart Vega’nınlansmanı İzmir Hilton Oteli’nde yapıldı. 

 

GELECEĞİN YATIRIMI

Folkart Vega, uygun fiyatları, kolay ödeme imkanlarıile öne çıkıyor. Folkart Vega’da daire fiyatları 445 bin liradan başlıyor. Metrekare fiyatları ise 6 bin liradan başlıyor. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. Yüzde 25 peşinat verip yüzde 75'lik kısım için ise 24 ay vade farksız ödeme imkanısunuluyor. Yüzde 50 peşin ödenmesi halinde ise 48 ay taksitle ödeme imkanı bulunuyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜZEL İZMİR 

 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in özelliklerine, doğal güzelliklerine, hayranlık uyandıran tarihsel mirasına vurgu yaparak, bugünün ve 

geleceğin yıldız şehri olduğuna dikkat çekti. Sancak. “Öylesine değerli bir şehirde yaşıyoruz ki; turizm, tarım, ticaret, sanayi başta olmak üzere; anahtar özelliğindeki çok sayıda alanda, İzmir’in yolu müthiş açık. Aslında bu açıdan bakıldığında şehrimizin ‘kendisi dışında’ gerçek rakibi yok.” diye konuştu. 

 

OTOYOL DEĞER KATACAK

Sancak, yüzde 95’lik bölümü tamamlanan ‘Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun, İzmir için yeni bir ufuk açacağını; otoyolun bitimiyle birlikte, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa gibi iller arasında yüksek seviyede ekonomik ilişkilerin gündeme geleceğini belirtti. 

 

YATIRIMLAR ÇOK ÖNEMLİ

“Bu süreçten en karlı çıkacak şehir, yine İzmir olacak.” diyen Mesut Sancak, İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 

“Bu gelişmeler ışığında, yakın çevrenize baktığınızda, çok sayıda beyaz yakalının, İstanbul’dan yeniden İzmir’e döndüğünü görebilirsiniz.  

Çünkü artık sıkışan İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen ve yeni bir yaşam kalitesinin hayalini kuran insanlar, İzmir’e göç etmeye başladı. İzmir’e ‘tersine bir beyin göçü’ başladı. Bu durumu, iyi yönetmek, hepimizin görevi…”

 

Mesut Sancak, ‘İzmir’in bu yükselişi döneminde’, şehrin yereldeki kalkınma hareketinin, yeni kamu yatırımlarının, yabancı yatırımcının gelişinin ve özel sektörde her alanda yapılacak güçlü, yeni yatırımların önemine değindi.

 

TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ

“Biz kendimize, güzel ve büyük Türkiye’ye, İzmir’e ve bunların toplam gücüne inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye’nin, tüm kurumları ve stratejileriyle, hızlı ve güçlü politikalarıyla, ekonomik hedeflerinde ilerleyeceğine inanıyoruz…” diyen Sancak, ekonomide tüm dünyada farklı nedenlerle, dönem dönem olumsuzlukların yaşanabileceğini de vurguladı. Sancak şöyle konuştu: 

 

 

 

 

“Elbette öz kaynağına dayanmadan büyüyen şirketlerin, bu olumsuz dönemlere hiçbir hazırlıkları da olmadığı için, bugün bedel ödemek zorunda kaldıklarını  

görüyoruz. Özellikle paraya kolay ulaşılan zamanlarda, döviz ile ticareti olmadığı halde, dövize dayalı borçlanmayı avantajlı görüp, bunu tercih eden şirketlerin, şimdi yaşadıkları yoğun sıkıntılara tanık olunca, biz de üzülüyoruz.” 

 

EMİN ADIMLAR: 850 MİLYONLUK YATIRIM

Sancak, Folkart’ın geçmişten geleceğe hep emin adımlarla yürüdüğünü söylerken, 850 milyon liralık yeni bir yatırıma başlamanın heyecanını taşıdıklarını belirtti. “Hiçbir zaman kaynağımızı aşan işlere kalkışmadık. Gücümüz oranında iş yaptık.” diyen Sancak, yeni projelere ve yeni işlere de, bu mantıkla başladıklarını, kendi öz kaynaklarına güvenerek hareket ettiklerini belirtti. Mesut Sancak, “bu yönde iş yapma tarzımız, grubumuz ve şirketimizin anayasasını oluşturdu. Bugünlere ince eleyip, sık dokuyarak geldik.” dedi. 

 

KARIN YÜZDE 20’Sİ SOSYAL PROJELERE

Mesut Sancak, ailelerinin 70 yıllık ticaret geleneklerinde, ticareti sadece para kazanmak olarak görmediklerini, her zaman çevrelerine ve topluma değer katmayı hedeflediklerini belirtirken; Saya Grup ve Folkart’ı örnek gösterdi:  

 

Folkart’ta karımızın net yüzde 20’sini; kazandığımız bu şehirde; hayır işlerine, kültür-sanat alanına destek vermeye, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ayırıyoruz. Türkiye’de çok az şirket, bu yüksek sorumluluk anlayışına sahiptir.”

Sancak, üç senedir, İzmir Fuarı’nın ana sponsoruolduklarını, sanatın farklı alanlarında, çok sayıda öğrenci yetiştirdikleri Folkart Akademi’yi kurduklarını, 2015 yılında açılan Folkart Galeri’deki ücretsiz sergilerde bugüne kadar 400 binin üzerinde İzmirliyi ağırladıklarını hatırlattı. Mesut Sancak, İzmirliler’i 19 Ekim’de açılacak, Atatürk fotoğraflarının ve hayatından özel koleksiyonların sergileneceği “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk” sergisine davet etti 

 

FIRSATA ÇEVİRDİK

Sancak, günümüz koşullarını tam bir fırsata çevirdiklerini belirtirken, devam eden ve yeni projelerinin, Avrupa’da yaşayan Türkler ve özellikle Körfez ülkelerindeki yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle izlendiğini belirtti. 

 

 

 

 

 

 

 

Mesut Sancak, konuyla ilgili şöyle konuştu:  

 

“Bu ilgiyi yaratmak için, o ülkelerden İzmir’e özel geziler bile düzenledik. Stratejik tanıtım ve lobi çalışmaları ile şu anda ciddi bir talep topluyoruz. Özellikle Körfez ülkelerindeki yabancı yatırımcılar, son yıllarda İstanbul’da umduklarını bulamadılar… Bu nedenle, İzmir’i yeni bir yatırım üssü olarak seçtiklerini, mutluluk duyarak sizlerle paylaşıyorum.” 

 

FOLKART VEGA YENİ YILDIZ

Sancak yeni projeye neden Folkart VEGA’nın adını koyduklarını açıklarken, projenin özelliklerine ve bölgenin nasıl değer kazandığına değindi: 

 

“Adını Lir takım yıldızında, mavi ışık saçan en parlak yıldızdan alan Folkart Vega; İzmir’in merkezinde Alsancak ile Halkapınar arasında İzmir Körfezi’nin tam karşısında, 843 konut ve rezidans ile 53 ticari birimden oluşuyor. Biz İzmir’in eşsiz bir şehir olduğuna inanıyoruz… Bu nedenle Vega’nınlansmanını, -yıldızlar kadar parlak, İzmir kadar eşsiz.-  söylemiyle gerçekleştiriyoruz. Tam 850 Milyon TL yatırım değerindeki, bu çok beğendiğinizi ve beğeneceğinizi düşündüğümüz yeni projemiz, İzmir’in yeni yıldızı olacak. Bize göre, güzel İzmir, çok sayıda nedenle Türkiye’nin en çok değerlenen, en ayrıcalıklı şehirlerinin başında geliyor. Folkart Vegada, bizim bugüne dek hayata geçirdiğimiz en özel projelerden biri. Yatırımlarımız sürecek ve FolkartVega şehrimizin yeni yıldızı olacak.” 

 

YABANCILARA SATIŞ

Sancak, proje ile ilgili satışa çıkmadan; İzmir, Türkiye, Avrupa ve Körfez ülkelerinden toplanan somut satın alma talebinin, projenin yüzde 20’sine yaklaştığını vurguladı ve bunun sevindirici olduğunu söyledi. Sancak şöyle konuştu:

 

“Şehrin kalbinde, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan projemiz, tüm noktalarından denizi kucaklayacak şekilde konumlandırıldı. Yeni Alsancak olarak adlandırılabilecek alandaki bu muhteşem proje, aynı zamanda yatırımına yeni başlanan Medicana International Hospital’in de komşusu olacak. Projemiz, çok zengin, çok özel sosyal olanaklarıyla, hızla değerlenen bir bölgede yaşamak ve yatırım yapmak için, kaçırılmaz bir fırsat.” 

 

 

 

 

LOKASYON FARK YARATIYOR

 

Folkart Vega, fark yaratmaya merkezi konumundan başlıyor. Şehrin kalbinde, yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanan proje, tüm noktalarından denizi kucaklayacak şekilde konumlandırıldı. Şehrin ana akslarına çok yakın, Alsancak’ın yanı başında yer alan bu muhteşem proje, aynı zamanda İzmir’in en 

büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak, yatırımına yeni başlanan Medicana International Hospital’in de komşusu konumunda olacak. Proje, çok zengin sosyal olanaklarıyla, her geçen gün hızla değerlenen bir bölgede yaşamak için, benzersiz, kaçırılmaz bir fırsat olarak sunuluyor. 

 

 

Proje 4 bloktan oluşuyor. En yüksek blok 136 metre yüksekliğinde ve 38 kattan meydana geliyor. Proje 20 bin 715 metrekarelik alanda yükselecek. 843 konut ile 53 ticari alandan oluşacak proje, uygulama olarak çok sayıda ilki bünyesinde barındırıyor. Projenin 2021 yılının Eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor. Projede her odada klima yer alıyor. Yerden ısıtmalı projede, akıllı ev sistemleri bulunuyor. 

 

ÇOK ÖDÜLLÜ TAGO MİMARLIK 

Folkart Vega’nın projesi uzun süreli bir yarışmaya dayalı, emek yoğun mimari süreçlerden sonra seçildi. Proje, Tago Mimarlık’ın kurucu ortaklarından, ünlü mimar Gökhan Aktan Altuğ tarafından, aylar süren bir çalışma sonucu hazırlandı. Tago Mimarlık, 1995 yılında Gökhan Aktan Altuğ ile Tatsuya Yamamototarafından kurulmuştu. Mimar Altuğ’un farklı projeleri, katıldığı ulusal ve uluslararası yarısmalardaödüle layık görüldü. Yüksek yapı deneyimine sahip Tago Mimarlık ise İstanbul ofisinin yanı sıra Dubai, Bükres, Tokyo ve Kiev'deki ofislerinde de, birçok proje hayata geçirdi. Altuğ, yenilikçi, insan odaklı tasarımları ve akılcı mimari çözümleriyle tanınıyor.

 

PROJE NASIL TASARLANDI

Proje İzmir Halkapınar'da yer alan, eski demiryolu ve Mürsel Paşa Bulvarı akslarının kesişimindeki sanayi yapılarının kente yeniden kazandırılmasını amaçlayan dönüşüm sürecinin çok önemli bir parçası olarak tasarlandı. Projede ticaret, sokak, yaşama alanı, mahremiyet-kamusal alan ilişkileri doğru konumlandırılarak, her fonksiyonun kendi içinde işleyen, konforu çok yüksek

 

 

 

 

 

alanlara sahip olması hedeflendi. Çok dikkat çekici, özel peyzaj ve yeşil alanlara sahip proje, özerk bahçe kullanım alanları içeriyor, farklı yükseklikte 3 kule ve yatay bir bloktan oluşuyor. Kule yerleşimlerinde manzara yönelimi kadar, gölge analizleri, İzmir'in rüzgar ve iklim özellikleri dikkate alındı. 

 

PROJENİN YAŞAM KURGUSU

Projede şehir hayatı ile bütünleşen, kullanıcılarına tüm günlük ihtiyaçlarını doğru bir kurgu ile sunabilen, sadece sayfiye yerlerine özgü dinlenme ve açık alanları ile yasayanların günlük hayatlarına dokunabilen bir yaşam kurgusu hedeflendi. Projede iki kule 17. ve 18. katlarda birbirine bağlanıyor. Bağlantı sosyal bir alan olarak değerlendirilirken, kullanıcılara kesintisiz muhteşem bir körfez manzarası sunuyor. 

 

 

Yine her katta farklılaşan balkon ve teraslar, değişik açılardan yansıyan gölge oyunları ile projenin görsel etkisini destekliyor. Akdeniz ikliminde günlük yaşantıdaki yarı açık alanların önemi, mimari anlayışta her katta, her blokta farklı biçimlerde gözetilerek özel tasarıma yansıyor. Projenin yeşil alanları ise sadece peyzaj kotunda değil, baza katında yeşil teraslar, yüksek yapılarda ise “gökyüzü bahçeleri” ile öne çıkıyor. Projede, ayrıca tamamen peyzajla bütünleşen, daha çok yeme içme ağırlıklı dükkanların yer aldığı özgün bir cadde bulunuyor.

 

PLAJ KONSEPTİ 

Proje keyifli aktivitelere ev sahipliği yapabilecek açık dinlenme ve oyun alanları sunarken, mimari ile hem malzeme hem de işlev olarak bütünleşiyor. Özellikle plaj konseptinde kumsala sahip bir açık havuz ve çocuk oyun alanları, kullanıcıların çok özel dikkatini çekecek. Modern, zarif ve çok iddialı proje,   yenilikçi tasarımı ve incelikli mimari detaylarıyla, şehrin yeni, en parlak yıldızı olacak. Folkart Vega, göz alabildiğine uzanan çok özel panoramik bir körfez manzarasına ve palmiye ağaçlarıyla süslü etkileyici peyzaj alanları ile 1+1, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 4+1 dubleks, 5+1 dubleks konutlardan oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

ŞEHRİN EN ÖZEL HAVUZU

 

Yenilikçi tasarımı ve zarif siluetiyle öne çıkan FolkartVega’da, “şehrin en özel havuzu” yer alıyor. Ayrıcalıklı özel bir uygulama ile denizde yüzme hissini bire bir yaşatan ve gerçek plaj kumuyla tasarlanan havuz, denizi ve bir plaj atmosferini Folkart Vega’ya taşıyor. Yine açık ve kapalı havuzları ise tatlı suyun keyfini çıkarabilecek, suların dinginliği ile bütünleşen alanlar yaratıyor. Ayrıca projede, Infınity Pool ile şehir merkezinde denize giriyormuş hissini yaşatılırken, sonsuz bir ufka kulaç atılması hedefleniyor. 

 

 

MOBİL SAĞLIK UYGULAMASI

Medicana International Hospital hastanesinin yanı başında yer alan Folkart Vega’da, tüm Folkartsakinlerinin faydalanabileceği bir mobil sağlık hizmeti bulunuyor. Folkart Vega projesinde İlk yardım ve acil tıp alanında profesyonel bir kadro ve en iyi ekipmanlar, 7 gün 24 saat, anında müdahaleye hazır şekilde bekleyecek.

 

SOSYAL ALANLAR 

Folkart Vega’nın Sosyal Alanları: 

 

Hamam, Havuzlar, Fitness Salonu, Doktor Odası, Kafe, Kütüphane, Açık Oturma Alanı, Toplantı Odası, Playstation Odası, Müzik Odası, Sinema Salonu, koşu ve yürüme parkurları, Lounge’danoluşuyor. 

 

Folkart Vega’nın sosyal yaşam alanları, farklı beklentileri karşılayacak şekilde tasarlandı. Projede, dünya markaları, farklı lezzetler, eğlenceli etkinlikler, özel fırsatlar, kullanıcıları bekliyor.

Bu haber 744 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...