Four Winds projesinde iskan sorunu ortadan kalktı!

Four Winds projesinde iskan sorunu ortadan kalktı!

İstanbul Kadıköy’deki Four Winds projesinde Kadıköy Belediyesi’nin iskânı iptal ettiren kararı ortadan kalktı. Temyiz mahkemesi, Four Winds projesinin iskanını iptal eden kararı oybirliğiyle bozdu

19 Şubat 2018 - 12:07

İstanbul Kadıköy'de Göztepe Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arsasında inşa edilen 45 katlı, 4 gökdelenli Four Winds projesinde iskân sorunu çözüldü. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, iki senedir Kadıköy Belediyesi'nde davalarla boğuşan Taşyapı'ya müjdeli haber İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi'nden geldi. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskânına (yapı kullanma izin belgesi), dava açıp yürütmeyi durdurma kararı alan Kadıköy Belediyesi temyiz sürecinde davayı kaybetti. Kadıköy Belediyesi tarafından aldırılan iskânı iptal eden mahkeme kararı bozuldu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi daha önce verilen iskân iptaline ilişkin kararı da ortadan kaldırdı. Kararda, inşaatların 4 blokunun da projeye uygun olarak inşa edildiği belirtildi.

 

HAKKIMI ARAYACAĞIM


Kadıköy Belediyesi'nin şirketinin itibarını kasıtlı zarara uğrattığını belirten Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, "Bundan önceki davalarda da mahkeme kararları ile haklılığımız ortaya çıkmıştı. Bunda da mahkemenin oybirliği ile almış olduğu karar haklılığımızı ortaya koydu. 2 yıldır davalarla boğuşuyorum. İnşaat bitti, satışlar yapılıyor. Alıcıların kafasını karıştırıp, satışları etkilemeye çalışıyorlardı. Uğradığım zararla ilgili hakkımı aramaya devam edeceğim" diye konuştu. Turanlı, Kadıköy Belediye Başkanı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi.

44.500 METREKARELİK ARAZİDE YAPILDI


Taşyapı'nın 400 milyon dolarlık yatırım ile inşa ettiği Four Winds projesi, 44 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde yükseliyor. Anadolu yakası Selamiçeşme'de yer alan Four Winds 45 katlı 4 kule ve 420 konuttan meydana geliyor. Projede basketbol, voleybol, futbol sahaları tenis kortları, açık kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parkları bulunuyor. İstanbul, Adalar, Marmara Denizi ve Çamlıca tepesini gören projede 87 ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon daireler bulunuyor.

KADIKÖY BELEDİYESİ 101 MİLYON TL CEZA ALMIŞTI


Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı daha önce de Kadıköy Belediyesi'ne 'işimi kasıtlı olarak engelledi, maddi zarar verdi' diyerek dava açmıştı. 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde şirket lehine karar çıkmış ve kararda, Kadıköy Belediyesi'nin 101 milyon 859 bin lira (işletilecek faiz hariç) tazminat ödemesine hükmedilmişti.

Bu haber 722 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...