Gölcük Milli Parkı’na 25 bungalov geliyor!

Gölcük Milli Parkı'na 25 bungalov geliyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Milli Parkı’na yeni bir dağ köşkü ve 25 adet bungalov inşa edilecek. Bölgede 3.1 kilometre teleferik, 1.5 kilometre yamaç kızağı için ihale yapılacak.

13 Aralık 2017 - 20:43 - Güncelleme: 13 Aralık 2017 - 21:39

Hürriyet Gazetesi'nde Aysel ALP'in haberine göre  Bolu'nun sembollerinden biri olan Gölcük Milli Parkı’na yeni bir dağ köşkü ve 25 adet bungalov yapılacak. Bolu Gölcük Milli Parkı, göl gazinosuyla birlikte 22 yıllığına kiraya da verilecek.

KİRACIDAN KİRALIK

Bolu Belediyesi, Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunuyor. Belediye kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek üzere ihaleye çıktı. 

 

2040 yılının sonuna kadar Gölcük Dağ Köşkü, 25 adet bungolov ile Gölcük Göl Gazinosu kiraya verilecek. 19 Aralık Salı günü ihale gerçekleştirilecek. 

 

İnşaat bittikten sonra aylık aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan yüzde 1 pay olarak belirlendi. 5 yıldan sonra ise cirodan yüzde 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak.

 

İnşaat yeri tesliminden itibaren Gölcük Göl Gazinosu bir yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya devredilecek.


AĞAÇ KESMEYECEĞİZ 


Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük’te yeni dönemin nasıl olacağını anlattı. Yılmaz, “Biz bungalovların göl gören başka bir yerde olmasını istemiştik ama Milli Parklar Genel Müdürlüğü kabul etmedi. Uzun bir çalışmanın sonucunda proje hazırlandı. Bizim tabiatımızı bozmamamız lazım. Hassas davranıyoruz. Milli Parklar daha da hassas davrandı. Bungalovların yeri hiç ağaç kesilmeyecek şekilde tek tek belirlendi. Göl ve çevresinde mangal yapılamayacak.”



Bu haber 2716 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...