Ayşe Özok 'Zorluk olacak ki başarmak keyif versin'

Ayşe Özok


Ayşe Özok 'Zorluk olacak ki başarmak keyif versin'

Ayşe Özok ..Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra  televizyonunda spikerlik ve sunuculuk yapmaya başlayan Ayşe Özok çok yönlü birikimi , güçlü sunumu , pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ayşe Özok gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. Kendi gözüyle Kadınların Hayatını konuştuk..



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye' de ne yazık ki kadınların hala hak ettikleri yerde olduklarına inanmıyorum! Halbuki, kadınların büyük çoğunluğu artık iyi eğitimli ve uluslararası jargona sahip. Sosyal hayatta da durum iş hayatından pek farklı değil!  Hak edilen değerin verilmediği düşüncesindeyim. Hukuk kuralları ve bir çok siyasetçinin söylemi de zaten konuya son noktayı benim düşüncemi doğrulayacak biçimde koyuyor!

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben mimarlık okudum, haber spikerliği yapmaya başladım! İnsanın kendine düşen en önemli görevi kayıtsız şartsız kendini mutlu etmesidir, ve sevdiği işi yapması-yapabilmesidir. Bu noktada tavsiyem sevdikleri işi bütün bariyerlere - engellere rağmen bırakmamaları! Zorluk olacak ki başarmak keyif versin. "Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır." Konfüçyüs

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Güneş alan, kesinlikle az katlı, yaşam alanında gereksiz kolon ve detaylar olmayan (bazen oda diye gösterilen yer depo olarak bile kullanılamıyor o derece ölü mekana sahip yapı var, döşemek neredeyse imkansız), konum olarak tercihen deniz ve yeşil görmesi, ve oksijeni bol olmasa da nefes alabileceğim yerler, sanırım çok da değil di mi!?