Tüketici Rehberi: Neden Bir Termostata İhtiyacım Var?

Konfor, güvenlik ve tasarruf İnsanı rahatlatıcı sıcak bir duştan daha çok şımartan ne olabilir? Vücudunuzu sarmalayan sıcak su, üzerinizden akıp giderken tüm günün stresini de beraberinde götürür


Tüketici Rehberi: Neden Bir Termostata İhtiyacım Var?

Konfor, güvenlik ve tasarruf


İnsanı rahatlatıcı sıcak bir duştan daha çok şımartan ne olabilir? Vücudunuzu sarmalayan sıcak su, üzerinizden akıp giderken tüm günün stresini de beraberinde götürür. Su vücudunuza zarifçe masaj yapar, saçınızdaki şampuanı durular ve ruhunuzu okşar. Biri tuvaleti yıkadığı veya mutfak bataryasını açtığında dahi bu keyifli duş deneyiminin buz gibi soğuk veya kaynar sıcaklıktaki tatsız sürprizler ile kesilmeyeceğini bilmek güzel. En son teknoloji ürünü termostatik batarya teknolojisi işinizi kolaylaştırmak için geliştirildi. Deneyimli termostatik batarya üreticisi GROHE, bir termostatik bataryanın başka neler yapabileceğini ve neden termostatik bataryası olan hiç kimsenin bir daha asla onsuz kalmak istemediğini anlatıyor.



Bir termostatik batarya duş almayı neden daha konforlu hale getirir?


Çünkü su sıcaklığında oynamalar olma ihtimalini ortadan kaldırarak duş altında tam olarak rahatlamanıza imkan verir. Grohtherm termostatik bataryalar, basınç ve sıcaklıktaki dalgalanmalara anında tepki vererek bunları derhal telafi eden denenmiş ve onaylanmış GROHE TurboStat® teknolojisini kullanıyor. Bu sayede, sadece batarya açılır açılmaz arzulanan sıcaklığa ulaşmakla kalmayıp, aynı zamanda tüm duş boyunca da koruyor.



EasyLogic sayesinde ise, GROHE termostatik bataryalarını kullanmak çocuk oyuncağı haline geliyor. Termostatik bataryanın gövdesinin üzerinde göze çarpar noktalarda bulunan anlaşılır semboller de ergonomik biçimli kumanda kollarının hangisinin su akışını, hangisinin sıcaklığı kontrol ettiğini gösteriyor. Böylece, mükemmel duş deneyimi hassasiyetle ayarlanabiliyor.


Bir termostatik batarya yanmaya karşı güvenilir koruma sağlar mı?


Evet, çünkü termostatik bataryalarda, kullanıcının istemeden sıcaklığı 38 derecenin üzerine ayarlamasının önüne geçen bir SafeStop güvenlik kilidi de bulunur. Kumanda kolu üzerindeki buton, kilidin devre dışı bırakılmasına ve daha yüksek bir sıcaklığa ayarlanmasına imkan verir. Bu, özellikle küçük çocukların ve yaşlıların kumanda kolunu gereğinden fazla çevirip sıcak sudan yanması riskini de ortadan kaldırıyor..


Grohtherm 1000 New, Grohtherm 2000 ve Grohtherm 3000 Cosmopolitan aynı zamanda sıcak krom yüzeye değerek yanmaya karşı da etkili koruma sağlıyor. GROHE CoolTouch® teknolojisi, termostatik batarya gövdesinin sıcaklığının akan sudan daha yüksek olmamasını sağlıyor. Termostatik bataryanın gövdesinin içindeki sıcak su yolunu sarmalayan soğuk su katmanı izolasyon sağlayarak dış yüzeyin sıcaklığının tehlikeli ısılara çıkmasını önüne geçiyor.


Bir termostatik batarya su tasarrufu yapmaya nasıl yardımcı olabilir?


Grohtherm termostatik bataryalar, keyifli bir duş deneyiminin sunduğu birçok avantajın yanı sıra, aynı zamanda suyu tasarruflu kullanması ile çevrenin korunmasına da yardımcı olur. GROHE EcoButton, konfor ve performanstan taviz vermeksizin duştaki su akışını yüzde 50’ye kadar azaltıyor. Tam su akışı istemeniz halinde, akış limitleyiciyi devre dışı bırakarak su akışını arzuladığınız seviyeye yükseltmek için tek yapmanız gereken, kumanda kolunun üzerindeki EcoButton’a basmak. Grohtherm’in küvette kullanıldığı durumlarda ise, Aquadimmer su akışını kontrol ederek el duşundan banyo bataryasına geçişi de kolaylaştırıyor.


GROHE saygın bir termostatik batarya markası olmasını neye borçlu?


GROHE, termostatik batarya geliştirilmesinde saygın bir tarihe sahip. 1873 yılında kurulan, 1956 yılından bu yana da GROHE bünyesinde faaliyet gösteren Carl Nestler şirketi, kısa süre içinde batarya üreticisi olarak kendine bir isim yaptı. Yıllar içinde, sektör lideri ve yenilikçi bir şirket olarak öne çıkan Carl Nestler, ilk günlerinden itibaren termostatik batarya teknolojisinin yayılması için çalıştı. Bu süreçte, Carl Nestler’in kurumsal DNA’sı ve sektörün diğer öncü şirketlerinin bilgi birikimi, başta termostatik bataryalar alanındaki kendi inovasyonları ve geliştirdiği ürünler ile banyo ürünleri sektörünün birçok alanında öncü bir rol oynayan GROHE’nin bünyesine katılmış oldu.


GROHE hakkında


GROHE dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımları sağlayıcısıdır. GROHE Group, global GROHE markası kalite, teknoloji ve tasarımın yanı sıra “Pure Freude an Wasser” felsefesini sunmayı amaçlayan sorumluluktan oluşan marka değerlerinden güç almaktadır.


GROHE’nin dünya çapında 6.000 civarında çalışanı bulunmaktadır. GROHE'nin Almanya'daki çalışan sayısı yaklaşık olarak 2.400'dür. GROHE, Almanya’daki üç üretim tesisinin yanı sıra, diğer pazarlarda da birçok tesise sahip. GROHE, banyo ve mutfak ürünleri portfolyosuyla, 2014 yılında 1,2 milyar Avro tutarında konsolide satış rakamına ulaşmıştır.


Ocak 2014’te LIXIL Group ve Japon Kalkınma Bankası tarafından satın alınan GROHE Group halen satışlarının yüzde 85'ini Almanya dışında gerçekleştirmektedir.


LIXIL Group, inşaat malzemeleri ve ev teçhizatları sektörlerinde küresel bir liderdir. Nisan 2015’ten tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LIXIL Group’un global sıhhi tesisat ürünleri iş kolu yeni LIXIL Su Teknolojisi Grubu (LWTG) iş birimine entegre edilecektir. GROHE, LWTG içinde bağımsızlığını sürdürecektir.