Tuğba KUZDERE ' Anne ve baba adaylarının bilinçlendirilmesi eğitilmesi gerekiyor.'

Stiliyle doğan, Kadın Girişimci Sevgili Tuğba KUZDERE


Tuğba KUZDERE ' Anne ve baba adaylarının bilinçlendirilmesi eğitilmesi gerekiyor.'

Stiliyle doğan, Kadın Girişimci Sevgili Tuğba KUZDERE.. Milano'da moda pazarlama ve yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamasının ardından Ugo Cacciatori'ten Costume National'e uzanan prestijli markalarda hızlandırılmış bir sektör deneyimi kazanıp Türkiye'ye dönüş yapmış. Sevgili Kuzdere Şu an Stil ve tasarım danışmanlığı hizmeti verdiği şirketi Lamodaist ve ünü Türkiye sınırlarını aşmış eşarp markası Tukutukum'un yaratıcısı.. Pazar gününüze bu keyifli söyleşimizin renk katması dileğiyle


Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

 


Öncelikle çok teşekkür ederim. Türkiye de hala maalesef kız çocuklarının eğitimi ve hayata iş kadını olarak kazandırılması adına çok büyük engeller var. Büyük şehirlerimizde bu nispeten aşılmışken diğer şehirlerde hala çok büyük sıkıntılar gözlemliyoruz. İş ve sosyal hayatta kadının doğru noktalarda yer alabilmesi için ilk önce ailelerin yani anne ve baba adaylarının bilinçlendirilmesi eğitilmesi gerekiyor.

2.Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Çok çalışmaları cesaretli olmaları ve mucizevi bir şekilde sabırsızlık yaparak hemen sonuca ulaşamadıklarında yılmamaları.

   3.Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

   Merkezi aydınlık ve sessiz bir lokasyon olması benim için çok önemli.

   4.İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti    seçersiniz?

Şuanda oturduğum semt olan Nişantaşı ama eski İstanbul evlerine de bayılıyorum. Onlar da genelde Cihangir tarafında oluyor.

5.Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kadınlar genellikle evde daha çok vakit geçiriyorlar bu sebeple her konu da olduğu gibi bu konuda da onlara danışmadan karar verilmemeli

Tukutukum hakkında detaylı bilgi için tıklayınız