Yemeklerdeki acı tadı azaltmanın püf noktaları

Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?


Yemeklerdeki acı tadı azaltmanın püf noktaları

Yemeğe tat katmak için eklediğiniz acı biberin çok gelmesi durumunda yemek yenilmez hale gelir. Bu durumda acısını azaltarak yemeği çöpe atılmaktan kurtarabilirsiniz.

Yemeklerin lezzetli ve tam kıvamında olması için pişirmenin püf noktalarını bilmeniz yeterli. Böylece usta bir aşçı kadar güzel yemekler pişirebilirsiniz. Fakat her ne kadar dikkat etseniz de bazen istemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Özenerek yaptığınız yemeğin acısını fazla kaçmış olması yemeğin ziyan olmasına sebep olabilir. Fakat yemeğin acısını alabilirsiniz.

Yemeğin acısını azaltmak için birkaç yöntem uygulanabilir.

[caption id="attachment_12991" align="aligncenter" width="640"] Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?[/caption]
Yağ ile Acı Azaltma
Bir su bardağının yarısını sıvı yağ ile doldurun. Yağı çorbaya ekleyin. 5-6 dakika yağın yüzeye çıkmasını bekleyin. Ardından yüzeye çıkan yağı kaşıkla alın. Böylece çorbanın acını alabilirsiniz.
Pirinç ile Acı Azaltma
Bir kasenin içerisine pirinç koyun. Pirinçleri biraz nemlendirin ve 10 dakika bekleyin. Ardından nemlenmiş pirinci çorbaya ekleyin. Pirinç çorbanın acısını alacaktır.
Limon ile Acı Azaltma
Bir adet orta boy limonu ikiye bölün. Bir çay bardağının dörtte biri oranında limon suyu sıkın. Limon suyunu yemeğe ekleyin ve yemeği pişirmeye devam edin. Böylece yemeğin acısı azalacaktır.

[caption id="attachment_12992" align="aligncenter" width="640"] Yemeğin Acısı Nasıl Azaltılır?[/caption]
Patates ile Acı Azaltma
Orta boy patatesi yıkayıp soyun ve küp şeklinde doğrayın. Patatesleri yemeğine ilave edin ve yemeği pişirmeye devam edin. Patatesler yemeğin acısını alacaktır. Dilerseniz piştikten sonra patatesleri ayıklayabilirsiniz.
Salatanın Acısı Nasıl Azaltılır?
Bir kaba makarna koyun ve makarnayı haşlayın. Haşladığınız makarnayı salatanıza ekleyin. Böylece salatanızın acısı gidecektir. Dilerseniz salataya haşlanmış patates de ilave edebilirsiniz.

Bu yöntemleri kullanarak yemeğin acısını kolayca alabilirsiniz. Afiyet olsun.