Dekorasyon

Yemek odanıza Tarz Katın…


Yemek odanıza Tarz Katın…



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farklı tarzlara sahip yemek odalarından öğreneceğimiz çok şey var.

İsterseniz ayrı bir bölümde, isterseniz salonunuzun içinde kurgulayın. Yemek odaları ve köşeleri için 6 farklı senaryo ile karşınızdayız! Hatta bazıları mutfaklarının bir köşesini yeme bölümüne ayırmayı tercih ediyor.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern ve minimal bir köşede farklı sandalyeler kullanarak farkınızı ortaya koyun.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlla ki masanızı sandalyelerle çevreleyecek değilsiniz ya! Bir köşeyi sedir olarak kurgulayabilirsiniz. Özellikle mutfaklarda çok işe yarayan bir tercih oluyor bu.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahşap sandalyeler her türlü  masaya eklemlenebiliyor. Özellikle pencere önü yeme köşelerine çok yakışıyorlar.



 

 

 

 

 

 

 

Bazıları renkli sever! Eskitilmiş görünümlü renkli bir masaya ona uygun renkli sandalyeler katarak neşeli bir yemek odası düzenlemesi yapabilirsiniz.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endüstriyel eklektik tarz önümüzdeki yılın patlayan trendlerinden biri olacak. Erken adım atın ve işe yemek odalarınızdan başlayın!

Marie Claire Maison

 

 



 

Yaşamlarımızın kalesi evlerimizin şık olmasını kim istemez ki!

Merhaba;

Kadınca Emlak sektöre hoş geldi, parçası olmaktan mutluluk duyduğum bu portalda, bundan sonra her ay bu köşe de sizlerle beraber dekorasyon ve iç mimari ile ilgili tüm merak edilenleri paylaşıyor olacağız.

İLK sayımız da hayatlarımızı geçirdiğimiz en değerlimiz evlerimizin küçük ipuçlarıyla nasıl güzelleştirebilirizin ipuçlarını veriyor olacağım.

AYNALAR; Dekorasyonların yüzyıllardır vazgeçemediği zamansız aksesuarlardır. Evinizin stiline uygun aynaları, girişlerde, antrelerde, salonlarda, genişletmek istediğiniz tüm alanlara rahatlıkla kullanabilirsiniz. Unutmayın ayna her zaman bulunduğu mekana genişlik, derinlik  ve ferahlık hissi verir.



AYDINLATMALAR;  Benim de tasarım ve alışveriş listemin en başındadır aydınlatmalar. Sofistike bir evde aplik ve abajur mutlaka kullanılmalıdır diye düşünüyorum. Evinizin tarzına uygun bir aplikle tablolarınızı büyüleyici bir görünümde sergileyebilir, konsollar ya da dresuarlarınızın üstünde abajurlarınızla romantik bir ortam sağlayabilirsiniz. Bu konu da küçük bir ipucu daha, dimmer sistemli kullandığınız tüm aydınlatma elemanlarınızla loştan aydınlığa geçiş yapabilir, farklı atmosferde dekorasyona sahip olabilirsiniz.




DUVAR KAĞIDI; Son 5 yılın vazgeçilmez dekorasyon öğelerinden biri oldu.. O kadar çok doku, o kadar çok desen var ki, harika tasarlanmış yüzlerce duvar kağıtlarından biri mutlaka evinizin bir parçası olmalı. Ancak özellikle desenli bir duvar kağıdı kullanacaksanız, mutlaka net, bölünmemiş, kesintisiz olan duvara uygulamalısınız ki desenler bölünmeden tasarımını göstersin.




PERDELER; Dekorasyonların  en özel  parçasından biridir perdeler. Stiliniz ne olursa olsun benim tavsiyem fonlu uzun ve hacimli perdeler kullanmanızdır. Fonlarını ister düz ister aksesuarlı kullanın, uzun tasarlanmış perdeler her zaman evinizi olduğundan büyük gösterecektir.




AKSESUARLAR; Benim için aksesuarlar yaşanmışlıkları ifade eder. Tek seferde evinizin tüm aksesuarlarını almak yerine, zamanla yapmış olduğunuz seyahatlerinizden beğendiğiniz bir obje, mumluk, takı, çerçeve, şamdan vs. sizde hatıra bırakacak ve evinizin derinlik hissi artacaktır. Tüm müşterilerime tavsiyem aksesuarlar konusunda mutlaka yaşamınızla paralel değişsin, artsın, azalsın. Çünkü aslında yaşanmışlıklarla alınan aksesuarlar sizi ve ruhunuzu yansıtır. Bir seyahatinizden aldığınız çerçevenin içine sevdiklerinizin resmi bütünleşirse işte o zaman  eviniz siz olur…



TABLOLAR; Hep söylerim ve hep söylemeye devam edeceğim. Tablosuz dekorasyon olmaz. Tablo tüm mekanlar da istisnasız kullanılabilen en değerli dekorasyon öğesidir. Mutlaka baktığınızda yüzünüzü gülümseten tablolar edinin ve mekanlarınızda istediğiniz sayıda kullanın.


Hepinize keyifli okumalar diliyorum..

Sorularınızı ve önerilerinizi aşağıda yazan mail adresime yazarak bana ulaşabilirsiniz..

Y.Mimar Emel BALCI
[email protected]
instagram: mimaremelbalci