Ece Saçar 'Kadınlar sevmedikleri bir şeyi yapmasınlar.'

Sevgili Ece Saçar ile gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadını konuştuk


Ece Saçar 'Kadınlar sevmedikleri bir şeyi yapmasınlar.'

Sevgili Ece Saçar ile gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadını konuştuk. Genç, vizyoner ve iş hayatında yaratıcı projelere imza atan Sevgili Saçar aynı zamanda yazarlıkta yapıyor.. Satırlarımızda



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

 

Türkiye’de kadın olmak kolay değil. Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da kadınlar bu zorluklarla karşılaşıyorlar. KAGİDER’in bir araştırmasında okumuştum. Çalışan nüfusun kadınlara oranı sadece %27’ymiş. Çalışabilen kadın sayısı 6 milyonken bunların 5.5 milyonu tarımda çalışıyormuş. Bu rakamlar gerçekten düşündürücü. Bazı sosyal sorumluluk projeleriyle vs. uzun yıllardır özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kadınların ekonomiye katılması sağlanmaya çalışılıyor ama daha kat etmemiz gereken çok fazla yol var.

 

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben bu konuda baskılara, mobbing’e ve zaman zaman karşı karşıya kaldıkları tacizlere karşı net bir duruş sergilemeleri ve boyun eğmemeleri, yaptıkları işi en iyi şekilde yaptıklarını göstermeleri, inandıkları şeylerin peşinden gitmeleri olabilir. Ayrıca potansiyellerini en üst düzeyde gösterebilecekleri çalışma ortamlarını tercih etmelerini tavsiye edebilirim. Bir de sevmedikleri bir şeyi yapmasınlar.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Bugüne kadar annemlerin seçtikleri evde oturdum. Ama kendi alacağım ev için kriterlerim: Sakin sessiz bir lokasyonda olması, mahalle kültürünü sürdürmesi ve residence olmaması.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da oturmak için şu anda Bahçelievler’i tercih ediyorum ama Adalar’da yaşamayı isterdim. Özellikle Burgazada favorim.

Yatırım yapmak için de tercihim kalabalık ve toplu taşımanın geliştiği lokasyonlar olurdu, çünkü en hızlı fiyat değişiklikleri de bu yoğun nüfuslu bölgelerde oluyor. Aldığım gayrimenkulün değer kazanması benim için önemli olurdu.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum. Evde daha fazla vakit geçiren taraf kadınlar olduğu için, satın alma kararının verilmesi durumunda da baskın bir şekilde erkekleri etkilediklerini düşünüyorum.

Erkekler de bir şekilde onay vermek durumunda kaldıkları için, ev reklamlarının kadınlara yönelik olduğunda daha başarılı sonuçlara ulaşacağını düşünüyorum.