Ebru Soykarafakılı 'Kadınlar korkusuz, cesur ve girişimci olmalılar'

Ebru Soykarafakılı Gayrimenkul sektörü profesyonellerinden


Ebru Soykarafakılı 'Kadınlar korkusuz, cesur ve girişimci olmalılar'

Ebru Soykarafakılı Gayrimenkul sektörü profesyonellerinden..6 yılı aşkın Kurumsal Hayatını şu an Saklı Vadi Konakları Kartal Projesinde devam ettiriyor. Kendisi Perşembe günü son iş saatlerinizi renk katacak



 

Türkiye'de iş hayatında kadının konumunu değerlendirir misiniz?

İş hayatında Kadının yeri eskisi gibi değil. Artık hemen hemen her sektörde kadın çok iyi konumlarda yer alabiliyor. Yaklaşık 20 yıldır çalışma hayatında olan biri olarak şimdiye kadar kadın olmanın zorluğunu yaşamadım. Bilakis her konuda destek gördüm. İş hayatına girmek isteyen hemcinslerimi de elimden geldiğince her konuda da desteklemeye devam ediyorum.

Başarılı bir iş kadını olarak, Genç iş kadınlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Genç iş kadınlarına en büyük tavsiyem hangi sektör olursa olsun korkusuz, cesur ve girişimci olmalarını tavsiye ederim. Bu şekilde her zaman başarıya ulaşırlar.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

İnsanın yaşayacağı yaşam alanı çok önemli elbette, ben evimi seçerken en çok m2 büyüklüğüne baktım, bunun yanında açık renkleri sevdiğim için iç dekorasyonda kapılar ,mutfak vb. açık renk olmasına dikkat ettim.

Yatırım için hangi bölgeleri, oturum için hangi bölgeleri tercih edersiniz?

İstanbul’da artık her yer değerleniyor ve prim yapıyor. Oturmak için tercih ettiğim bölge Ataşehir , yatırım için ise bana göre Kentsel dönüşümde olan bölgeler daha fazla kazandırıyor. Buna örnek vermek gerekirse şu an Pendik, Kartal tarafları oldukça popüler.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Ev seçerken dairenin iç özelliklerinin dışında çevresi de önemli bir etken benim için, Ulaşıma yakın mı, alışveriş ile ilgili zorluk yaşar mıyım, hastaneye mesafesi ne kadar vb. Evimi alırken tüm bunlara dikkat ettim.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Ev alırken eşler arasında bugüne kadar gözlemlediğim , bayanların son sözü söylediği olmuştur.