Başak İlhan 'Kadınlar güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi belirlemeliler'

Sevgili Başak İlhan


Başak İlhan 'Kadınlar güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi belirlemeliler'

Sevgili Başak İlhan.. Kadın Girişimcilerin en büyük destekçilerinden Arya Kadın Fonu'nun dijital strateji danışmanı ve aynı zamanda Road-NYC Kurucusu.. Vizyoner Başak İlhan Türkiye'de yaşadığı dönemde mobilya sektörün lider ve yenilikçi firmalarından Altıncıcadde'nin de kurucusu ve aynı zamanda Genel Müdürlüğünü yürütmüştür. Bizlere 'başarı merdivenlerini çıkarken nelere dikkat etmeliyiz' konusunda ışık oldu.. Satırlarımızda



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Kadınları ve iş hayatını, bekarlık, evlilik, anne olma gibi üç farklı süreçte değerlendiriyorum. Bekarlık seviyesinde kadın erkek farkının en az olduğunu düşünürken, önceliklerin değişmesi ile çalışan anne ve çalışan baba arasındaki farkın çok açıldığını görüyorum. Hangi ülkede olursanız olun kadın olmak disiplinli, planlı, kararlı olmayı, güçlü ve sevgi dolu olmayı gerektiren çok zengin bir olgu. Ben bunun zorluklarını görmek yerine keyfini sürenlerdenim. Bu bakış açısı ile mutlu, başarılı kadın sayısının çok artacağını düşünüyorum.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Güçlü yanlarını, zorlandıkları alanları çok iyi belirlemelerini öneririm. Bu sayede basari yolunda daha keyifle ve hızlı ilerleyebilirler.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Su anda New York’ta yaşıyorum. İstanbul’da yasarken de Nişantaşında yaşıyordum, simdi de Manhattan da yaşıyorum. Benim oturduğum evde en çok önem verdiğim şehrin merkezinde olması sanırım. Ulaşımı kolay, yürüyerek hayatın içinde olabileceğim yeleri seviyorum. Güvenli olması da ikinci ana kriterim .

İstanbulda oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da oturmak için Nişantaşını seçtim. Yine Nişantaşı, maslak, maçka civarlarını yaşamak için seçerdim. Yatırım için ise yeni yapılan projeleri ve yeni yapılanmanın yaşandığı Kemerburgaz gibi yerleri tercih edebilirim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Merkezi olmasına, güvenlikli ve şık bir apartman olmasına, kullanışlı bir iç mimarisinin olmasına dikkat ederim

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle düşünüyorum. Bence birlikte verilen bir karar olmasına rağmen kadının karardaki etkisi çok yüksek.