Zeliha Sunal 'Dört duvarı yuva haline getiren kadındır her zaman.'

Başarılı kadın hikayelerimiz ile sizlere ışık olmaya devam ediyoruz


Zeliha Sunal 'Dört duvarı yuva haline getiren kadındır her zaman.'

Başarılı kadın hikayelerimiz ile sizlere ışık olmaya devam ediyoruz.. Sevgili Zeliha Sunal mikrofonla ilk olarak TRT İzmir radyosu “Çocuk saati” programında tanışmasından bu yana birbirinden başarılı projelere imza attı. Kariyerine halen POPSAV Yönetim Kurulu üyeliği, magazinkolik sitesinde yazarlık ve Youtube/handcrafttv kanalında ev kadınları için yararlı bilgiler üreterek devam ediyor. Kendisi ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik

 



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Nasıl olsa çeşitli iş dallarından kadınlar sizin için bu soruyu yorumlamışlardır. Ben de müzik piyasasının kadınını anlatayım. Müzik dünyasında da kadınların işi zor. Her zaman kadın sanatçıyı renk olarak görürler. Ciddi bir çalışma yapabileceğinize inanmazlar. Erkeksen her projede çalışabilirsin. Kadınsan ciddi ciddi dik dökmen gerekir.

Kadın müzisyen enstrüman çalıyorsa yandı. Hemen müzik bilgisi ölçülür, fiziki durumuna göre orkestradaki yeri belirlenir. Güzelliğine göre  öne veya geriye yerleştirilir.

Albüm yapan kadın şarkıcılar fiziklerini de ortaya koydukları ve daha güzel kıyafetler giyebildikleri için şanslıdırlar. Ama ne yazık gece, gündüz, tatilde, pazarda hep aynı görünüşte kalmak zorundadırlar. Kadın sanatçı kendini tanıtıncaya kadar canı çıkar. Sonra da kara gözlüklerin arkasına saklanır. Bu kadınlar sosyal olamazlar. Büyük kalabalıklar içinde çok yalnızdır. Etraflarında menfaat yumakları gezinir. Buna akrabalar da dahil. Biriyle samimi olmaya çalışsa basın yakalar. Zaten o da erkekten emin olamaz. Şöhretine geldiğini düşünür. İsim büyüdükçe ego artar. Yalnızlık çoğalır.

Müzik insanları içinde okumuş kişi sayısı azdır. Çünkü bu işe çok genç başlanır. Tıpkı futbolcular gibi.. Yaşın ve fiziğin seni bıraktığında eğer geride kalıcı eserin yoksa genç emekli olursun aniden.

 

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniznelerdir?


Benim tavsiyem yaptıkları işe farklı bakış açılarıyla da bakıp, herkesten farklı yorumlar getirmeleri. Kopya işler değil çeşitlilik içeren çalışmalar önemlidir. Çok çalışmak her zaman başarıyı  getirir. Bir de çok okumak ve dünyadaki yenilikleri takip edip güncel olmak.

 

 

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?


Toplu taşıma araçlarına yakın olması. Özellikle metroya yakın olmak gerekli artık. Çok geniş olmasa da olur çok Otopark  olmazsa olmazım.

Güneş görmesi önemli. Nem  ve ısı yalıtımının yapılmış olması benim için artı puan. Ses yalıtımını nasılsa ben yaparım.

 

İstanbulda oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?


Mecidiyeköy'de oturuyorum. Oturduğum bölgeyi seviyorum. Cihangir'de oturmak isterdim. Yatırım için Nişantaşı. Fiyatları hemen oynuyor.

 

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

 

Oturacağım semt önemli. Ana yollara kısa zamanda çıkacağım mesafede olmalı.  Yakınında market veya bakkal olmalı. İş yaptığım bölgelerin merkezinde olmalı. Ulaşım rahatlığı olmalı. Bana da rahat gelebilsinler. Komşular da önemli. Yan dairemde ayakkabılarını kapıya koyan bir komşu istemem şahsen. Yaptığım iş dolayısıyla giriş çıkış saatlerim belli değil. Güvenli bir semt ve ev  her zaman tercihim. Mutfak geniş olursa  süper

 

 

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Erkekler de annelerine gösteriyorlar zaten. Yani kadının sözü kesinlikle geçerli. Evi çekip çeviren ve dört duvarı yuva haline getiren kadındır her zaman