Leziz Mozaik Pasta

Mozaik pasta, hazırlanması kolay pasta çeşitlerinden biridir


Leziz Mozaik Pasta

Mozaik pasta, hazırlanması kolay pasta çeşitlerinden biridir. Üstelik severek tüketilen ve bıkmadan yenilen pastalardan birisidir.



Adını görüntüsü bir mozaiğe benzemesinden dolayı almıştır. Pastanın içeriğinde pötibör bisküvi olmasına rağmen, farklı lezzetler katılarak zenginleştirilebilir. Gerçekten lezzetli bir mozaik pasta hazırlamak istiyorsanız, içindeki çikolata oranına dikkat etmeniz gerekir. Arzu ettiğiniz takdirde biraz ceviz ilavesiyle, harikalar yaratabilirsiniz. Ancak pastanızın buzlukta bekleme süresine dikkat etmelisiniz. Şayet uygun bir süre buzlukta kalmazsa, yumuşak bir kıvamda pasta yemek zorunda kalabilirsiniz. Bize göre pastanız buzlukta en az 4 saat kadar beklemelidir. Sabrınızın sonunda mükemmel bir mozaik pasta hazırlamış olacaksınız. Pastaya yağlı kağıtla kolay bir şekilde şekil verebilirsiniz. Bu pastayı hazırlarken bisküvileri ne fazla büyük, ne de küçük kırmalısınız. Mümkünse bisküviler tek tek kırılmalıdır. Çünkü bir kaç tanesini bir arada kırarsanız, ufalanacaklardır. Buna dikkat ederseniz, mozaik pastanızı kestiğinizde, mükemmel bir görünüm elde edersiniz. Dilerseniz birlikte bu güzel pasta tarifini hazırlamaya başlayalım.

Mozaik pasta için gerekli malzemeler

2 paket pötibör bisküvi ( Paketin birisi sade, diğeri kakaolu olabilir)
100 gram margarin
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Yağlı kağıt

Mozaik PastaMozaik pasta yapımı

Margarini bir tavanın içinde eritmeye başlayın. Eridikten sonra içine sütü, toz şekeri ve kakaoyu ilave edin. Yalnız margarini kaynatmadan toz şekeri ve diğer malzemeleri ilave etmelisiniz. Bu malzemeleri puding pişiriyormuş gibi karıştırarak pişirin. Malzemeniz kaynamaya başlayınca, ocaktan alarak soğumasını sağlayın. Başka bir kabın içinde pötibör bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Bunun içine iri çekilmiş cevizleri karıştırın. Bunu hazırladığınız puding malzemesi tam soğumadan içine karıştırın. Bunu yaparken kırılmış bisküvilerin önce yarısını, daha sonra kalanı ilave edin. Çünkü çikolatalı karışımın bisküvilerin içine iyice işlemesi gerekir. Aynı bir hamur gibi olması gerekir. Yağlı kağıdı tezgahın üzerine açın. Pasta malzemesini içine dökün. Ancak düzgün şekil verebilmeniz için, buzlukta yarım saat kadar beklemesi gerekiyor. Çünkü sıcak olduğunda pastanıza şekil vermeniz çok zor olur. Buzluktan çıkarınca, pastaya yağlı kağıtla birlikte üçgen şekil verin. Şimdi yeniden pastayı buzluğa koyarak, en az 4 saat bekletmelisiniz. Daha sonra sevdiklerinize dilimleyerek servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz pastanızın yanında, dondurma servisi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.