Zeynep Tütüncü ' Kadınlar her zaman daha büyük başarılar hedeflemeli'

6 yılı aşkın Muhabirlik ve Gazetecilik  kariyerine Best Yayıncılık ile devam eden başarılı, vizyoner ve Genç kadın lider Sevgili Zeynep Tütüncü konuğumuzdu


Zeynep Tütüncü ' Kadınlar her zaman daha büyük başarılar hedeflemeli'

6 yılı aşkın Muhabirlik ve Gazetecilik  kariyerine Best Yayıncılık ile devam eden başarılı, vizyoner ve Genç kadın lider Sevgili Zeynep Tütüncü konuğumuzdu.. Bakın neler konuştuk.. Satırlarımızda



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Klasikleşmiş bir yeni yüzyıl deyimi olarak; “Türkiye’de kadın olmak zor”. Son yıllarda bir artış trendi içerisinde olan kadına yönelik şiddet ve taciz vakaları nedeniyle kadınlar daha da zor bir süreçten geçiyor.

Tüm bunlara rağmen kadınların hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Türk toplumunda etkili olan “ataerkil” toplum anlayışı nedeniyle hala iş hayatında kadınlara olan güven tam anlamıyla sağlanamasa da; geçmişten günümüze kadar birçok başarının altına imzasını atan kadınlar, gelecekte de başarılı işler yapmaya devam edecektir diye düşünüyorum.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Başarılı olmanın yolunun eğitim ve öğrenimden geçtiğini düşünüyorum. Ancak eğitimli olmak en iyi okulları, en iyi derecelerle bitirmek değildir. Bireylerin kendilerini eğitmeleri ve geliştirmeleri oldukça önemli. Kendilerini iyi eğitmiş ve pozitif ayrımcılık beklentisi içinde olmayan kadınlar, iş hayatında daha başarılı olabileceklerdir. Genç iş kadınlarının iş hayatında sabırlı ve soğukkanlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Mobbing gibi çeşitli baskılama eğilimleri maalesef toplumun her kesimini etkisi altına almış durumda. Kadınlar her zaman daha büyük başarılar hedeflemeli, baskılara boyun eğmemeli ve iş hayatında sahip oldukları hakları iyi bilmeliler.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da oturmak için Beşiktaş semtini, yatırım yapmak amacıyla ise gelişmekte olan Anadolu Yakası’nda her hangi bir semti seçerdim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Özellikle İstanbul gibi yoğun trafiğin yaşandığı bir şehirde ev seçerken dikkat edeceğim ilk unsur lokasyon olur. Yoğun trafikten kısmen de olsa arınmış ve toplu taşıma ile kolay ulaşım sağlayabileceğim bir semtte ev seçerim. Daha sonra yapısal unsurlar ve özellikle depreme dayanıklı, doğayla iç içe bir ev tercihimdir.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Ev satın alma sürecinde kararın yalnızca kadına ya da yalnızca erkeğe bırakılması yanlış bir tutum olabilir. O evde yaşayacak olan çocuklar dahil tüm bireyler, ortak bir karar vermeli ve tüm tarafların mutlu olabileceği seçimler yapılmaya özen gösterilmelidir. Ev içerisindeki kullanım alanlarına göre farklı tercihler yapılabilir. Örneğin kadınlar mutfak ile oldukça ilgili olduklarından mutfaktaki karar yetkisi onlara bırakılabilir.